Crna Gora učestvuje na 66. Evrosongu, posle dve godine!

20.10.2021

14:02

0

Ovogodišnje takmičenje će se odigrati u Torinu

Crna Gora učestvuje na 66. Evrosongu, posle dve godine!
profimedia-0612014533 - Copyright Profimedia

Popularni muzički festival - Pesma Evrovizije, održaće se 2022. godine u Italiji u Torinu, a jedan od sigurnih kandidata jeste i Crna Gora. Ova zemlja će imati svog predstavnika na 66. Evrosongu, odlučio je menadžment RTCG, uz podršku Saveta crnogorskog Javnog servisa.

Ovo će inače, biti 12. učešće Crne Gore od proglašenja samostalnosti, a ova zemlja se na Evroviziji pojavila poslednji put 2019. godine.

Ovom odlukom je, preneo je portal RTCG, pružena prilika da se crnogorski autori i izvođači od 10. do 14. maja 2022. predstave na najvećoj evropskoj pozornici, ovog puta u Torinu.

Podsetimo, domaćin narednog Evrosonga je Italija, pošto je ovogodišnji pobednik bila grupa Maneskin, na čelu sa Damjanom Davidom.

Profimedia
 

Učešće na Pesmi Evrovizije do sada je potvrdila 41 zemlja, a RTCG će naredne sedmice raspisati konkurs za izbor kompozicije koja će predstavljati Crnu Goru.

Najveći uspjeh do sada na Evrosongovima ostvarili su Nenad Knežević Knez i Sergej Ćetković.

Inače prethodnih dana se povela polemika na koji način će se održati Beovizija. „Megaton produkcija“ otvorila je konkurs za prijavu na ovaj prestižni festival tvrdeći da RTS više nema licencu, dok ta medijska kuća poručuje da jedina ima pravo da izabere predstavinika „Pesme Evrovizije“.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike