Sanja Marinković za 24sedam: Ne mogu da pričam prazne duše o sreći

23.11.2020

19:00 >> 21:05

0

Voditeljka je otvorila dušu i ispričala kako se oseća nakon svega što je doživela u poslednje vreme, ali i o interesantnim detaljima iz emisije Magazin IN

Sanja Marinković za 24sedam: Ne mogu da pričam prazne duše o sreći
ATAImages/ Antonio Ahel
Sanja Marinković skoro tri decenije vodi “Magazin IN”, a iako se njene emisije obavezno prepričavaju svake nedelje u medijima, ovog puta je i sama dospela u žižu javnosti zbog ličnih životnih okolnosti o kojima, doduše, nije previše rada da govori. Nakon što joj je preminuo otac, u javnosti se pojavila informacija i da se Sanja razvodi, a za čitaoce 24sedam najpre je otkrila kako se sada oseća, u godini koja je za svakog dovoljno već teška zbog koronavirusa. Voditeljka je u intervjuu za naš portal govorila o (ne)sreći, tome da li spada u jake žene, da li su joj nekad životne prilike uticale na posao…
U jeku priče o tvom razvodu, moram da te pitam da li si srećna, bez obzira na to što ti se dešava?
– S obzirom na to da već dva meseca prolazim kroz najteži period u svom životu, a to je iznenadna neizlečiva bolest mog oca, a onda i trenutak kada nas je napustio, zaista ne bih, niti mogu prazne duše da pričam o sreći ovih dana.
To te pitam jer si jednom rekla da smo svi mi srećni ili nesrećni u zavisnosti od toga koliko ljubavi imamo kod kuće, na poslu…?
– Rekla sam u tom intervju, iz koga ste izvukli taj stav, da se moja emisija “Magazin IN” najčešće bavi temama koje su vezane za ljubav , sreću, uspeh, neuspeh, a da to mnogi karakterišu kao prozaične teme, a da je istina u tome da smo mi srećni ili nesrećni u zavisnosti od toga koliko imamo ljubavi kod kuće, na poslu, sa prijateljima i da verujem da su bas te teme tajna velike gledanosti moje autorske emisije.
Goste u emisiji uvek otvoriš, često ispričaju i ono što nisu planirali. Da li si nekad došla u neprijatnu situaciju zbog onoga što čini njihov život?
– Kroz iskrene razgovore sa svojim gostima u “Magazinu IN” dvadesetu godinu pokušavam da govorim o temama o kojima moja publika razmišlja. Zbog različitih stavova mojih gostiju, jedinstvene energije i strasti “Magazin IN” nikada nije bio tradicionalna pričaonica i ja često sa svojim gostima razgovaram u opuštenoj atmosferi neretko na “ti”. Verovatno zbog poverenja i poštovanja između mojih gostiju  i mene veoma često moji gosti žele i vole da kažu naglas i ono o čemu su do tada ćutali ili što većina možda nema hrabrosti da izgovori sebi ili svojim partnerima, roditeljima, prijateljima ili deci. Ukoliko se mojim sagovornicima dogodi da pređu granicu svoje privatnosti ja uvek svima izađem u susret i često ne emitujem ono što požele da javnost ne čuje.

ATAImages/ Antonio Ahel

Iako sa puno strasti vodiš emisiju, da li si nekad ipak bila iscrpljena zbog slušanja priča o tuđim životima, naročito u situacijama kada si i sama bila u lošim životnim periodima?

– Trudim se da teme o kojima razgovaram budu poučne, zabavne, intrigantne i da moji sagovirnici o njima razgovaraju  iz srca i duše i uglavnom mi to polazi za rukom. Novinatstvo je zanat koji se čitavog života uči, a ja ga “pečem” već punih 25 godina i uživam u svakom trenutku dok pripremam i dok snimam u studiju. Mislim da je danas najveća privilegija u životu da radiš posao koji voliš i da si na listama najuspešnijih. Nikada nisam birala teme, niti postavljala pitanja, inspirisana ličnim životom, suviše sam ja veliki profesionalac da bi mi privatni život mrsio konce sa profesionalnim radom. Oduvek sam se trudila da u javnosti šaljem poruke optimizma, tako je bilo i poslednja dva meseca kada sam prolazila kroz najteži period u svom životu, a to je bolest i gubitak mog oca.

Goste često pitaš o venčanjima i razvodima. Kakav ti stav imaš sad prema bračnom životu, tačnije tom papiru?
– Svi moji stvovi na temu braka i razvoda su se uglavnom poslednjih meseci tumačili na pogrešan način, tako da ne bih da ponovo budem pogrešno shvaćena.
Dragan Marković Palma ti je u jednoj od poslednjih emisija rekao da si jaka ličnost. Kako ti sebe doživljavaš, da li je u pravu?
– Mislim da je izraz jaka žena spreman za penziju, o čemu ću razgovarati uskoro i sa svojim gošćama. Nikada se neću složiti, a i ne želim da prihvatim moderan stav, da je nezavisnost zamenila ženstvenost. Verujem da u životu najbolje danas prolaze realne žene, koje u socijalnom izlogu mogu da pokažu ono što jesu i koje su spremne da rizikuju, da uče iz iskustva i da kada padnu poprave krunu i nastave da kroz život koračaju sa pogledom u visini očiju.
Ova godina je svima katastrofalna zbog koronavirusa. Kako bi je ti opisala?
– Briga je postala najgori porok svih nas i ja se trudim da se izlečim od tog virusa da svkodnevno strepim i brinem da li smo svi zdravi, koliko ima obolellih, u kakvu neizvesnost koračamo. Svi smo prolazili kroz razne životne i poslovne probleme, lepe i manje lepe trenutke, ali je za sve nas najvažnije da naučimo da podnesemo i uspeh  i neuspeh, pa i kada nam se sve želje i očekivanja ne ispune. Ova godina je bila velika učiteljica života za sve nas, a nije svaku lekciju uvek lako savladati, najvaznije je biti strpljiv i ja se polako uhodavam. U šali volim da kažem da su uspešne žene zahvaljujući svojim rezultatima, pozicijama, postignućima “opasnije” od korone u vreme epidemije i da fantastično uspevaju da koriste šanse koje su im date pre svega na vladajućim pozicijama u Srbiji.

ATAImages/ Antonio Ahel

Publika te često ocenjuje kao borca za ženska prava, filozofa, smelu ženu… Šta si od toga i da li u životu uvek pristupaš optimistično?
– Moguće da se u mojim stavovima, stilu života i energiji oseća borbeni optimizam, ali verujem da je biti optimista socijalno inteligentno ponasanje koje bih volela da krasi svaku damu u Srbiji. Trudim se da , iako iza mene ima i neuspeha i trenutaka kada nisam raspoložena, ja nikada ne želim da razočaram sebe i da odustanem ili da budem bezvoljna bez životne radosti.
Smatraš li da žene treba u pojedinim segmentima da budu privilegovane i šta za tebe to znači u praksi?
– Verujem da svaka od nas treba na vreme da nauči šta sve u životu može i da prestane samo da klima glavom, bude poslušna i ponaša se u skladu sa očekivanjima drugih. Mi smo se na ovim prostorima davno izborile da budemo svoje i slobodne i to je najveća privilegija. Trudim se i ja da iskrojim život po meri svog zadovoljstva.
Pročitajte još:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti