„Pre tri noći sam ga sanjao": Razlog zašto Era Ojdanić nije otišao Bori na pomen

10.10.2021

16:20

0

Autor: M. Gudžulić

Pevač kaže kako mu na grob još od sahrane nijednom nije otišao, te objašnjava koliko mu to teško pada

„Pre tri noći sam ga sanjao": Razlog zašto Era Ojdanić nije otišao Bori na pomen
Copyright ATAImages/ A.A.

Danas je na Novom bežanijskom groblju održan jednogodišnji pomen pevaču Bori Drljači, a njegov veliki prijatelj i, kako on voli da naglasi, saborac Era Ojdanić - nije se pojavio. U ispovesti za domaće medije, objasnio je šta ga je sprečilo pa onda i otkrio kako je Boru nedavno sanjao, što ga je vrlo iznenadilo.

- Borina deca me nisu zvala ni na pola godine, ni sada na godišnjicu. Nisam znao da će pomen biti održan danas i zato se nisam pojavio na grobu svog velikog prijatelja. na današnji dan - počeo je za „Pink.rs" Ojdanić, pa nastavio o snu koji je na njega ostavio izuzetno jak utisak, kako mu kolega sve do sada i nije dolazio u san.

Zapalio sam mu sveću...

- Pre tri noći sam sanjao pokojnog Boru pred zoru, sa još jednim čovekom stoji. Vidim ga u mladim godinama, kad sam ga upoznao... Tanak, visok, lep kao lutka i ispred njega neka metalna kapija i on mi kaže: „'Pogledaj, brate moj, udariše kolima i razbiše kapiju...'' U tom trenutku se ja probudim i pitam se kako mi je Bora to došao na san. Ja ga nikad nisam sanjao i vrlo retko sanjam. Baš sam bio pod utiskom, ne mogu da vam opišem koliko sam se obradovao. Posle sam otišao u moju crkvu i zapalio mu sveću za pokoj duše, jer sam ga sanjao. Znači stvarno me se poželeo, da me čuje, da me vidi... Nešto tu ima... - tvrdi pevač drhtavim glasom, pa dodaje kako još od sahrane nijednom nije posetio Borin grob.

- Nisam do sada nijednom posetio njegov grob, ali moraću da „ugrabim" vremena da odem. Ne znam zbog čega me nisu njegova deca obavestila o pomenu. Ja im ne zameram, verovatno se nisu setili, nemaju vremena... Video sam da je bila Milena Plavšić danas na pomenu, ona je bila jako vezana za Boru... Mnogo vremena smo Bora i ja proveli zajedno, kako na turnejama, tako i ovako privatno. Strašno mi nedostaje, kad god uđem u neki studio osećam kao da će da se pojavi odnekud i zapeva, ali njega nema... Ne mogu da se pomirim s tim da ga nema - objašnjava, pa ističe kako mu jedna stvar posebno teško pada.

Bora Drljača ATAImages/ Antonio Ahel
 

- Setim se Bore kad vidim jagnjiće na ražnju kako se okreću i to kako je on voleo da prvi proba uvek. Uvek je tražio one zaponjke da proba... Moram mom saborcu, Bori Drljači, odneti za pokoj duše dva zaponjka na grob - zaplakao je on.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike