Posle šokantnih saznanja o nadzoru ćerke, ocu Britni Spirs preti istraga FBI!

28.09.2021

14:39

0

Autor: Marija Mitić

Džejmi Spirs je navodno kontrolisao telefonsku komunikaciju ćerke, kao i ono što se događalo u njenoj spavaćoj sobi, bez njenog znanja i pristanka

Posle šokantnih saznanja o nadzoru ćerke, ocu Britni Spirs preti istraga FBI!
Britni Spirs - Copyright Profimedia

Ocu Britni Spirs, Džejmiju Spirsu, uskoro bi na vrata mogao da pokuca FBI, zbog navoda da je unajmio privatnu službu za nadzor svoje ćerke.

Kako navode strani mediji, Džejmi je kontrolisao telefonsku komunikaciju ćerke, kao i ono što se događalo u njenoj spavaćoj sobi, naravno bez njenog znanja i pristanka, iako prema kalifornijskom zakonu obe strane moraju da pristanu na snimanje razgovora.

Postojanje ove mogućnosti razbesnelo je Britnine advokate, koji su podneli zahtev za raspravu o starateljstvu zakazane za sredu.

Britni Spirs, Profimedia
 

- Gospodin Spirs je prešao nemerljive granice - rekao je advokat Metju Rozengart na sudu.

- Iako nije dokazano, smatramo da ove optužbe zahtevaju ozbiljnu istragu jer je, između ostalog, Kalifornija država u kojoj je potreban pristanak s obe strane za ovako nešto - naveo je advokat koji se takođe pozvao na novi dokumentarac Njujork tajmsa o Britni, koji je otkrio novitete vezane za nadzor pevačice.

Bivši telohranitelj pevačice, Aleks Vlasov je u ovom dokumentarcu naveo da su telefonski pozivi i poruke 39-godišnje Spirs tajno snimljeni dok je ona bila pod očevim starateljstvom u trajanju od 13 godina. 

Profimedia
 

- Postavljanje uređaja za prisluškivanje u Britninu spavaću sobu bilo bi posebno neoprostivo i sramotno, te takođe potvrđuje njeno uverljivo, potresno svedočenje. Ovo mora u potpunosti da se istraži - dodao je advokat Rozengart.

Britni nije komentarisala kontrolisanje njenog telefona od strane oca, ali je istakla da je u pomenutom dokumentarcu bilo dosta činjeničnih grešaka.

- Gledala sam malo ovaj zadnji dokumentarac i žao mi je što moram da vas obavestim da puno toga što ste čuli tamo nije istinito - rekla je pevačica.

Vlasov, koji je radio za firmu obezbeđenja osam godina, sve dok nije dao ostavku zbog tajnih snimaka, rekao je da ga je kontrolisanje i invanzivan nadzor pevačice asociralo na zatvor.

Foto: Printscreen Instagram
 

- Zaista me je podsetila na nekoga ko je bio u zatvoru, a naša firma je dovedena u poziciju čuvara zatvora - rekao je Vlasov koji je potom otkrio da je iCloud nalog njenog mobilnog telefona preslikan na iPad, a kasnije i na iPod.

- Njen mobilni i njeni privatni razgovori toliko su se često koristili da bi je kontrolisali - rekao je Vlasov i dodao da su se svi razgovori s njenom majkom, momcima i advokatima snimali, kao i sva ostala komunikacija koja je uključivala tekstualne poruke, beleške, FaceTime pozive, istoriju pretrage i fotografije – sve se preuzimalo s iPada i iPoda, šifrovalo, te zatim slalo Džejmiju Spirsu i Robin Grinhil, bivšoj biznis menadžerki Britninog imanja.

On je dobio i izvesni USB, s koga mu je bilo naređeno da obriše sve, zbog čega je postao sumnjičav pa je odlučio da napravi kopiju i tako otkrio 180 sati snimljenih razgovora iz njene spavaće sobe.

Profimedia
 

- Činilo se da su jako nervozni i rekli su da je to izuzetno osetljivo, da niko nikada ne sme da zna za to i da zato moram sve da izbrišem s tog USB-a, tako da ne ostane nikakav trag. To je kod mene upalilo hrpu crvenih alarma i nisam želeo da budem saučesnik u čemu god su oni bili uključeni, pa sam zadržao kopiju jer ne želim da izbrišem dokaze - objasnio je Vlasov i dodao da je "postojala određena opsesija muškarcima iz Britninog života“. 

Naime, kako je dalje naveo, svakom dečku pevačice bilo je naređeno da potpiše ugovor o tajnosti podataka, kao i da je pevačicin verenik, Sem Asgari, morao da potpiše sporazum 2020. godine, koji mu je zabranio objavljivanje postova na društvenim mrežama o njoj.

Advokat Džejmija Spirsa tvrdi međutim da su sve njegove radnje i postupci bile unutar ovlašćenja koja mu je dodelio sud, te da je Britni sve znala i dala svoj pristanak.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike