Knez o koncertu grupe "Zana": Ovo je svojevrstan omaž pokojnoj Marini Tucaković (VIDEO)

25.09.2021

20:25

0

Autor: Marija Mitić

Pevač obožava sve njihove pesme, ali jedna mu je ipak omiljena, a pisala ju je upravo Marina

Knez o koncertu grupe "Zana":  Ovo je svojevrstan omaž pokojnoj Marini Tucaković (VIDEO)
Nenad Knežević Knez - Copyright ATAImages/ A.A.

Grupa "Zana" održava večeras koncert u Beogradu, povodom jubileja - 40 godina postojanja grupe.

Među publikom našao se i Nenad Knežević Knez, koji obožava sve njihove pesme, ali ipak mu je jedna omiljena. Knez priznaje da je čak i on odrastao uz hitove grupe "Zana", a u izjavi za prisutne medije, među kojima je bio i 24sedam, pevač ističe da je ovaj koncert poseban jer je na neki način omaž pokojnoj autorki Marini Tucaković.

ATAImages/ A.A.
 

- Svi smo odrastali uz njihovu muziku, pa čak i ja. Izuzetno mi je drago što sam večeras ovde i što čemo imati priliku da čujemo njihov opus, koji je zaista bogat, ali ovo će biti jedan svojevrsni omaž pokojnoj Marini Tucaković, koja im je radila skoro sve pesme, osim poslednja tri albuma, čini mi se, kada je Jelena preuzela pisanje tekstova - rekao je Knez, a zatim otkiro koja mu je omiljena pesma grupe "Zana".

ATAImages/ A.A.
 

- Ipak je to "Dodirni mi kolena" koja oslikava pravi pop zvuk tadašnjeg jugoslovenskog talasa i produkcijski je mogla da ide rame uz rame sa svetskim hitovima - rekao je Knez, a zatim otišao da uživa uz mnogobrojne "Zanine" hitove.

Podsetimo, grupa "Zana" uveliko je planirala ovaj koncert, kada ih je zatekla tužna vest o smrti Marine Tucaković, njihove dugogodišnje prijateljice i saradnice. Žika i Jelena tada su odlučili da koncert ne otkazuju, već da ga posvete njoj, a Jelena je Marinu spomenula već posle prve pesme.

ATAImages/ A.A.
 

- Svi znate šta se sve svima izdešavalo u poslednje vreme, pa i našoj mami. Maki, večeras Beograd peva za tebe - rekla je Jelena, a zatim otpevala pesmu "Čamac na vodi" čije stihove je napisala upravo Marina.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike