I dalje zavrzlame: Otac Britni Spirs zatražio potpuni prekid starateljstva nad pevačicom

08.09.2021

13:50 >> 13:17

0

Džejmi smatra da više nije neophodan svojoj naslednici, te je u avgustu sudu uputio podnesak u kojem je istakao da je voljan da odustane od uloge staratelja

I dalje zavrzlame: Otac Britni Spirs zatražio potpuni prekid starateljstva nad pevačicom
Copyright Britni Spirs, Foto: Profimedia

Mesecima unazad se piše o starateljstvu Džejmja Spirsa nad Britni Spirs. I posle nekoliko susreta, Džejmi je sada od suda u Los Anđelesu zatražio da se prekine njegovo trinaestogodišnje starateljstvo nad pop divom, piše „Gardijan”.

Naime, pevačicin otac je u avgustu sudu uputio podnesak u kojem je istakao da je voljan da odustane od uloge staratelja u potpunosti.

Britni Spirs, Foto: Profimedia

Naveo je da Britni ima pravo da vodi svoj život, te da „sud treba ozbiljno da razmotri je li starateljstvo i dalje potrebno”. Osim toga, on ističe da su se okolnosti promenile te da osnove po kojima mu je dodeljeno starateljtvo možda više ne postoje – preneli su američki mediji.

Advokati Džejmija Spearsa ovim povodom su istakli.

– Kao što je gospodin Spears stalno ponavljao, sve što želi je ono što je najbolje za njegovu ćerku. Ako gospođa Spears želi da prekine konzervatorsko delo i veruje da može sama da se izbori sa svojim životom, gospodin Spears veruje da bi trebalo da dobije tu priliku.

Inače, Britni je na saslušanju u junu 2021. rekla da je starateljstvo koje je počelo 2008. godine, uvredljivo i ponižavajuće, kao i da je zatražila da se njenom ocu oduzme pravo upravljanja njenim imanjem vrednim 60 miliona dolara.

Britni Spirs, Foto: Profimedia

Sudsko ročište za raspravu o zahtevu Britni Spirs zakazano je za 29. septembar u Los Anđelesu.

Iako je Džejmi bio osuđen od javnosti zbog starateljstva nad ćerkom, on je u izjavama sa strane medije istakao da nije imao kontrolu nad Britninim medicinskim odlukama, uključujući njeno zatvaranje u mentalnu ustanovu 2019. godine. Osim toga, on tvrdi da je njegova glavna uloga u ćerkinom lečenju bila jedino plaćanje računa.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike