Vesna Dedić: Ja sam najmanje plaćena voditeljka u istoriji srpskog novinarstva!

12.09.2021

08:48 >> 08:50

0

Autor: Marija Mitić

Voditeljka o kritikama koje je dobijala tokom dugogodišnje karijere

Vesna Dedić: Ja sam najmanje plaćena voditeljka u istoriji srpskog novinarstva!
Copyright Vesna Dedić, Promo/Nova.rs/Zoran Lončarević

Voditeljka Vesna Dedić jedna je od najistaknutijih TV lica u našoj zemlji, a pored toga je i spisateljica u čemu je podjednako uspešna.

Povodom proslavljanja jubileja – 20 godina postojanja svoje emisije “Balkanskom ulicom”, istakla je da smatra da je najmanje plaćen popularan voditelj u Srbiji.

Ona je otkrila šta bi sada rekla Vesni od pre 20 godina, kada je bila na početku karijere.

Vesna Dedić, M.M./ATAImages

– Rekla bih joj: “Dobra si, uobrazi se malo! Traži da budeš plaćena onoliko koliko vrediš”. Mislim da sam u istoriji srpskog novinarstva najmanje plaćen popularan voditelj. Prosto nikad nisam bila dobar trgovac. Nikada nisam bila ni blazirana, a to je neophodno ako hoćeš na vreme da te poštuju. Mene je uvek bilo sramota da sedim u prvom redu. I danas se uvek okrećem oko sebe i pomislim da li sam zaslužila to mesto. A ne treba tako – rekla je Vesna, pa se osvrnula na kritike koje je dobijala tokom duge i uspešne karijere.

Promo/Zoran Lončarević/Nova S

– Kritikovali su me često. Prvi talas je bio kada sam dovela Džeja pre deset godina u emisiju, a potom i ostale vrhunske pevače narodne muzike jer su neki smatrali da u jednoj emisiji koju neki nazivaju kultnom narodnjacima nije mesto. Potom su me kritikovali zbog toga što sam suviše nežno žensko, a ovde je više na ceni kada je voditeljka stroga i neumoljiva – rekla je ona te dodala:

– Ma, uvek me kritikuju… I što se previše smejem, i što mlatim kosom, i što imam dekolte, a pričam o ozbiljnim stvarima i što dovodim goste koji ponekad nisu po konzervativnom ukusu ili po ukusu nekih drugih. Sećam se drame kada sam dovela Boža Vreću, ili oficira koji je promenio pol, potom zbog Sonje Savić, Raste, generala Šljivančanina… Ipak, uvek je više bio pohvala nego kritika tako da… Idemo dalje – ispričala je voditeljka za Blic.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike