Glumica iz ,,Igre prestola" se požalila: Zbog anoreksije sam skoro umrla

04.01.2021

20:27 >> 11:18

0

Autor: N. Lisinac

Proces oporavka bio je veoma dug, a bez pomoći psihoterapeuta, kaže, ne bi uspela

Glumica iz ,,Igre prestola" se požalila: Zbog anoreksije sam skoro umrla
Copyright Gemma Whelan Foto: Profimedia

Glumica Đema Vilen, koju najverovatnije najviše pamtite po ulozi u seriji “Igra prestola”, javno je progovorila o svojoj borbi sa anoreksijom.

Pročitajte još

– To je deo mog života. Ako moje iskustvo može pomoći jednoj ili više osoba dužna sam to da podelim s javnosti. Možda im pomognem da se ne osećaju bespomoćno i shvate da se ovo stanje može pobediti. Mene je moje iskustvo sa anoreksijom stvarno oblikovalo u osobu koja sam danas – ispričala je glumica.

Sa anoreksijom se susrela još kada je imala 17 godina. Tada je bila na ivici smrti i proces oporavka bio je dug. Bez pomoći psihoterapije, kaže, ne bi uspela. Ona je tada osam meseci provela u bolnici.

 

– Kada si blizu smrti i moraš se suočiti sa tako teškim stanjem sa 17 godina, odlazak na psihoterapiju i celi proces izlečenja jako su dugi, ali oni te mogu samo oblikovati kao osobu. Jako sam zahvalna na tome. Bio je to velik deo života moje porodice. Medicinsko osoblje bilo je divno i oni su razlog što sam danas osoba kakva jesam – iskreno je priznala.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike