Rada Manojlović ogorčena: Ne mogu da me ponize onim čime se ja ponosim! Selo i seljaci su pošteni i vredni ljudi!

04.01.2021

11:00 >> 14:23

0

Pevačica je u 2020. imala veliki gubitak, jer joj je preminula baka, a zatim se osvrnula na to što se stalno ističe njen rodni Četerež, tvrdeći da je pono

Rada Manojlović ogorčena: Ne mogu da me ponize onim čime se ja ponosim! Selo i seljaci su pošteni i vredni ljudi!
Copyright ATAImages/ Antonio Ahel
Rada Manojlović se u 2020. godini u velikoj meri povukla iz medija, a za to nije imala nimalo lepe razloge. Koronavirus glavni je uzrok zbog kog su se mnoge javne ličnosti povukle sa scene, ostale neme zbog gubitaka koje su doživele, a imala ga je i Rada. Nakon 16 godina otkako joj je majka preminula, još jedan jak udarac je izdržala u prošloj godini – kada joj je umrla baka. Od tragedije se, kaže, još nije oporavila, a tokom razgovora za 24sedam naglasila je između redova i da je ljuta zbog toga što se finansijska situacija pevača konstatno stavlja u prvi plan. Ali, i njeno poreklo i rodni Četerež.
– Nažalost, zbog porodične tragedije koja me je zadesila, često sam kroz intervjue ovih dana govorila o tome, da je sreće, pa da prošlu godinu pamtim samo po koroni. Sredinom godine preminula nam je nana, baka po majci, za koju smo sestra i ja bile enormno vezane i koja je bila najvažnija ženska figura u našem životu, posle smrti mame. Taj događaj mi je definitivno obeležio godinu i stavio sve drugo po strani. Bila nam je oslonac i zamena za mamu 16 godina, tako da smo to baš teško podnele i dosta se povukle.
Na pitanje da li se samo zbog toga povukla iz medija, Manojlovićeva dodaje:
– To me je jako poremetilo emotivno i ništa što se dešava oko mene mi nije bilo važno, a kamoli neki novinski članci i komentari raznih ličnosti. Pa, čak ni korona. Prijalo mi je da se povučem od svega. Ipak, kao što rekoh, život ide dalje i uvek ima razloga i energije za osmeh, ljubav, sreću, uspeh i nove pobede – kaže Rada za naš portal, a zatim na pitanje o finansijama i da li bi njoj u ovom trenutku značila pomoć države od 90.000 dinara koju su dobili pojedi pevači, negodovala zbog toga što se novac stalno ističe. Da li bi priznala da je u krizi jer nema nastupe 11 meseci ili smatra da bi tako nešto značilo u očima drugih da ne vredi dovoljno ako nije uspela da zaradi dosad, pevačica odgovara:
– Ne opravdavam, ali i ne ulazim uopšte u tuđe razloge za javno istupanje o toj temi, nismo svi isti i svako govori i predstavlja isključivo sebe. U celoj ovoj priči, mediji su mi još gori. Jedino o čemu pišu i na čemu insistiraju svih ovih deset, jedanaest meseci, dok svi zajedno vodimo rat protiv ovakve jedne pošasti koja nam je preokrenula živote, jedino čime se konstantno vrlo strastveno bave i od cega ne odustaju, jesu finansije estrade. Pare, pare, pare i samo pare. Ko od čega živi, koliko kome treba, ko koliko ima ili nema, ko je pozajmio, ko je u dugovima ko je u kreditima, kome je koliki račun za struju i infostan, pa dajte molim vas, je l postoji neka druga tema o kojoj moze da se piše o poznatim ličnostima, ili to mora da bude ova, najmizernija i najdegutantnija? Oduvek su nas učili da je nekulturno gledati u tuđi krevet, tanjir i novčanik, ali očigledno sam ja pala sa neke druge planete. Sve u svemu, ne želim da učestvujem u ovom kolektivnom ludilu, zato sam se i povukla iz medija i od novinara, spremam nove pesme, provodim vreme sa ljudima koje volim, mnogo mi je lepo i hvala Bogu, imam privilegiju da živim van tog sveta – tvrdi Manojlovićeva.

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Deluje da u ovoj godini Rada nije mnogo raspoložena, pa je istakla da je izuzetno nerviraju i pitanja o tome da li je otišla u rodni Četerež. Kaže da je ponosna na sebe, te da potenciranjem te teme stalno žele da je unize.
– Ništa nije čudno i neobično što odlazim u svoju rođenu kuću i provodim vreme sa svojom porodicom, kao što radim već 13 godina. Biti svestan sebe i svojih početaka je najnormalnija stvar, koju samo pojedine osobe koje nemaju svoju ličnost i identitet, koje su nesigurne u sebe, pokušavaju da unize i predstave pežorativno, ne shvatajući da ne mogu da me ponize onime čime se ja ponosim. Selo i seljaci, poljoprivrednici su pošteni i vredni ljudi, nešto najvrednije što svaka država ima i od čega živi, a onaj kome je to poniženje, ko se stidi sebe i svoje prošlosti, ko bi želeo da bude neko drugi i živi nekim drugim životom, taj je, nažalost, osuđen da pati i da bude nesrećan – rekla je pevačica za 24sedam.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike