Ovo su zvezde kviza "Potera"! Penzionerka Ružica, trudnica Milica i student Milan su novi šampioni znanja!

05.01.2021

13:14 >> 15:13

0

Ova ekipa je pokazala izuzetno znanje u borbi protiv tragača u osmoj sezoni takmičenja

Ovo su zvezde kviza "Potera"! Penzionerka Ružica, trudnica Milica i student Milan su novi šampioni znanja!
Copyright Printscreen youtube/RTS

Kviz “Potera” se već osam sezona emituje na prvom programu Javnog servisa Srbije, a deo ovog takmičenja su ljudi različitih generacija i zanimanja. Od studenata, do profesora, inženjera do penzionera.

Sinoć su u pomenutom serijalu svoje znanje proverili studenti iz Beograda. Naime, Arsenije Arsić, Bojan Milošević i Siniša Vulić zajedno sa profesorom tehničkog i informatike Darkom Vučićevićem osvojili su 1.080.000 dinara i time postavili rekord i standard ostalim učesnicima.

Pročitajte još

Kao što je poznato, ulogu tragača u ovom kvizu imaju Milica Jokanović, Žarko Stevanović i Milorad Milinković od kojih takmičari najviše strahuju zbog znanja koje poseduju.

Najstarija učesnica ove sezone “Potere” je Ružica Berić. Ona ima 76 godina i penzionisana je magistarka tehničkih nauka. Ona se borila sa tragačem Miloradom Milinkovićem od koga je i izgubila. Osim po izuzetno pokazanom znanju, Ružica će ostati upamćena po tome što je na pojedina pitanja odgovarala usmeno, bez pritiska tastera i time ujedno “pomagala” tragaču.

Printscreen youtube/RTS

U trećoj epizodi osme sezone “Potere” takmičari su uspeli da postignu novi nagradni rekord, osvojivši čak 900.000 dinara. Iz odličnog tima izdvojio se osamnaestogodišnji Stefan Kukolj iz Požarevca koji je uspeo da umakne tragaču i u zajedničku kasu donese pola miliona dinara.

Jedna od, takođe, uzbudljivih epizoda kviza “Potera” je bila kada su u borbi za nagradu učestovale tri dame i jedan muškarac. U završnu igru prošli su prezimenjaci Dušan i Milica Marković, mada ih je praktično bilo troje jer je Milica nastupila u osmom mesecu trudnoće. Buduća mama je, samo mesec dana pred porođaj izabrala višu sumu protiv tragača, a sreća je bila na njenoj strani, te je ovime fascinirala sve oko sebe.

Printscreen youtube/RTS

Milan Bukvić, diplomirani politikolog i student filozofije, ima samo 24 godine, a zbog pokazanog znanja, mnogi su se zapitali da li će on biti novi tragač “Potere”. U finalnom krugu takmičenja, Bukvić je praktično sam stekao prednost od 24 odgovora, zbog čega je tragač bio na teškim mukama.

Predrag Životić, lekar zaposlen u Ministarstvu zdravlja se našao licem u lice u finalnoj poteri sa tragačem Žarkom Stevanovićem i uspeo je da ga pobedi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike