Marija Egelja često izvlači novčić iz česnice, a sebi je sad dala i jedno obećanje!

07.01.2021

13:24 >> 17:22

0

Voditeljka vremenske prognoze otkrila je kako proslavlja najradosniji hrišćanski praznik, ali i da bi volela u ovoj godini više da putuje

Marija Egelja često izvlači novčić iz česnice, a sebi je sad dala i jedno obećanje!
Copyright Marija Egelja Privatna arhiva

Šarmantna voditeljka vremenske prognoze Marija Egelja koja milionski auditorijum svakog dana dočeka nasmejana i sa važnim informacijama o vremenu je u razgovoru sa portalom 24sedam podelila kako se u njenom domu proslavljaju božićni praznici, ali i otkrila detalje sa početka svoje karijere koje je malo ko znao.

Svako jutro nas dočekate sa osmehom i saopštite vremensku prognozu, kakvo vreme nam prognozirate za Božić? 

– Smatram da je deo mog posla da budem vedra i nasmejana i kada vreme to nije. Ove godine za Božić nažalost nema prave zimske idile, ali uskoro ce se zabeleti.

Kako se u Vašem domu proslavljaju Badnji dan i Božić, poštujete li sve običaje? 

– Badnji dan je praznik koji provodim sa porodicom u lepom raspoloženju i pripremi za najradosniji hrišćanski praznik Božić. Poštujemo običaje naravno, unosimo badnjak u kuću, uz posnu trpezu. Tata i brat su zaduženi za nabavku, mama priprema jela. Pomognem mami koliko umem i dekorišem sto, to je moj zadatak.
Svim dragim čitaocima vašeg portala bih poželela zdravlje, vedre misli i mir u duši i srcu. Srećni praznici, ljubim vas!

Marija Egelja Privatna arhiva

Da li ste srećnica koja je prethodnih godina izvlačila novčić iz česnice i da li ste uvek imali ,,pun džep novčanica”?

– Česnica je naravno nezaobilazna, kao manja najviše sam se ovom običaju radovala. Poslednjih godina često novćić završi kod mene, imam sreće sa novcem (smeh) videćemo šta će biti ove godine.

Da li ste u karijeri morali nečega da se odreknete da biste postigli svoj cilj?

– Počela sam da radim na televiziji ,,Pink” dok sam jos išla u srednju školu, tako da je bilo dosta odricanja i usklđivanja škole, televizije i folklora kojim sam se bavila. Sećam se da su me povremeno profesorili puštali sa zadnjeg časa kako bih stigla na uživo uključenje. Bila sam odličan đak pa su mi gledali kroz prste kako bih sve postigla.

Kakvo ste sebi obećanje dali u 2021. godini?

– Uglavnom imam iste jednostavne ali i najbitnije želje za mene, da svi koje volim i ja budemo zdravi i nasmejani. Uz to, ove godine bih poželela globalno zdravlje, mir i da vlada sreća, sloboda i rasterećenost. Lično bih poželela i malo više putovanja, jer nikad nisam manje putovala kao ove godine, a neka posebna obećanja i posebne želje ostaće moja tajna, kako bi se i ostvarile.

Ružičasta televizija je Vaše prvo radno mesto, da li ste nekada poželeli da promenite posao?

– Jos kao tinejdžerka radila sam dečije emisije, nakon toga vremensku prognozu, ,,Žikina Šarenica” je takođe emisija koju sam obožavala da radim, nije mi dosadno jer se i sama trudim da bude šarenoliko. Snimala sam prognozu sa padobranom iz vazduha, na bicikli, motornim sankama, klizaljkama, u tereteni na otvorenom i slično, sve je to neki autorski momenat i moj lični pečat koji daje različit ugao televizijskim formatima. Nisam se zasitila televizije jer sam od malih nogu pred kamerama i ne bih tu ništa menjala.

Da li ste nekada dobili negativan komentar na račun svog stajlinga ili uključenja u program?

– U dogovoru sa stilistima, koji već znaju šta mi se sviđa, biramo odevne kombinacije za snimanja. Uglavnom sve što obučem je ono što ja zapravo i volim da nosim. Ima dosta komplimenata, ponekad se naravno nešto nekome i ne svidi, ali sve je to deo mog posla, da prihvatim i pohvalu i kritiku.

Marija Egelja Privatna arhiva

Čiji savet od starijih i iskusnijh kolega Vam je smernica u karijeri i zbog čega?

– Na početku karijere, kao devetnaestogodisnjakinja imala sam mnogo saveta i lepih reči od kolega. Ne bih nikog posebnog izdvojila jer su svi koji su imali dobronamerne, iskrene savete i kritike, ljudi kojima sam zahvalna. Drago mi je da i ja svoje znanje sada prenosim na mlađe kolege koji mi zatraže savet, pomoć.

Šta se to dešava iza kamere u ,,Jutarnjem programu”, a da gledaoci ne vide?

– Živ program je nešto što posebno volim jer je neposredan i ima za mene posebnu draž. Često su tu šale koje zbijamo tokom reklama, pa se nekad taj osmeh prenese i na gledaoce. Sećam se da sam jednom imala napad smeha i nisam mogla da se zaustavim tako lako pa su se svi u studiju smejali. Bude nekad i nepredviđenih tehničkih problema, koji se vrlo brzo reše, a da gledaoci ne primete. Zajednički doručak i ćaskanje sa kolegama je nešto što je deo svakog našeg jutarnjeg, iza kamera naravno.

Marija Egelja Privatna arhiva

Prepoznatljivi ste po dugoj tamnoj kosi, da li bi nekada promenili imidž i ofarbali se u plavo?
– Nikada nisam farbala svoju kosu niti eksperimentisala s njom, jer mi se dopada i ne bih ništa menjala, a posebno ne bih postala plavuša. Uprkos skoro svakodnevnom tretiranju za potrebe slikanja i snimanja kosa mi je jako poslušna i zahvalna sam joj na tome.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike