Kakav kraljevski previd! Ovako je Megan Markl propustila šansu da postane državljanin Velike Britanije

08.01.2021

19:01 >> 19:58

0

Ukoliko u budućnoti bude ponovo želela da aplicira, moraće da se vrati iz Amerike i sve će ići mnogo sporije...

Kakav kraljevski previd! Ovako je Megan Markl propustila šansu da postane državljanin Velike Britanije
Copyright Profimedia

Megan Markl zvanično je propustila šansu da postane državljanin Velike Britanije, što joj je inače bilo u planu da postigne po udaji za princa Harija 2018. godine. Naime, od nje se tražilo da u Ujedinjenom Kraljevstvu živi minimum tri godine pre nego što aplicira za državljanstvo, te zatraži i tamošnji pasoš, međutim ,,Megzit” je sve to – bacio u vodu.

Pročitajte još:

Prema pisanju tamošnjih medija, po striktnim pravilima Ministarstva unutrašnjih poslova, Megan, koja se u London preselila 21. novembra 2017, po planu je trebalo da aplicira tog datuma ove, 2021. godine.

Pročitajte još:

Takođe, vojvotkinji je bio dozvojen tek izvestan broj dana provedenih van Britanije u roku od tri godine (tada, oko 270) – a ona i taj uslov nije ispunila. Sada, svako buduće apliciranje zahtevaće mnogo više vremena, kao i njen povratak u Veliku Britaniju, piše ,,Dejli Mejl”. Megan je svakako dozvojen taj korak, kao supruzi princa Harija.

– Po pravilu, morate imati 18 ili više godina kako biste aplicirali, biti u braku sa nekim ko je državljanin, živeti u zemlji minimum tri godine, da ste pri čistoj svesti i zdravoj pameti kako biste razumli korak na koji se rešavate. Morate govoriti jezik (engleski, ili velški, škotsko galski) u prihvatljivom stepenu, da imate dovoljno znanja o životu ovde – navodi se u priručniku.

Megan Markl Pofimedia

Ipak, čitav proces otišao je u drugi plan pošto su Megan i Hari spakovali svoje kofere i otišli za Kanadu, a zatim i Kaliforniju. Pre nego što se udala, ostvarila je ,,status stalnog boravka”, a mnogi se pitaju da li će ikada ostvariti i nešto više od toga.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike