Poznate dame koje su preživele golgotu kao Milena Radulović: Nisu prijavile silovatelje jer su se plašile osude okoline

19.01.2021

21:10 >> 01:32

0

Danijela Štajnfeld, Tajči, Verica Rakočević, Jelica Dabović, Kaća Živković i Goca Tržan su naše javne ličnosti koje su doživele veoma traumatično i

Poznate dame koje su preživele golgotu kao Milena Radulović: Nisu prijavile silovatelje jer su se plašile osude okoline
Antonio Ahel/ATAImages

Mlada glumica Milena Radulović prijavila je poznatog profesora glume Miroslava Miku Aleksića da ju je silovao dok je imala samo 17 godina, a u ispovesti je glumica priznala i da se to nije desilo samo jednom već više puta i njoj, a i drugim devojkama koje su pohađale Mikinu školu. Milena i ostale devojke koje su pretrpele seksualno zlostavljanje od strane profesora su rešile da stanu na put ovome i sve napokon obelodane. Njena ispovest je potresla čitavu javnost, a mnoge poznate ličnosti su joj pružile podršku, a neke od njih su priznale i ranije da su prošle istu golgotu.

Danijela Štajnfeld/ Instagram, printscreen/ danijelastajnfeld

Uprkos predrasudama, osudama i stidu, glumica Danijela Štajnfeld, modna dizajnerka Verica Rakočević i pevačica Tatjana Kameron javno su priznale da su bile žrtve silovatelja. Jelica Dabović, Katarina Živković i Goca Tržan su takođe javno govorile o traumatičnom iskustvu kada je muškarac pokušao da ih siluje.

Prošle godine je domaću javnost zatekla vest da je glumica Danijela Štajnfeld silovana od strane filmskog moćnika čiji identitet ona nije želela da otkriva. Naime, glumica je u dokumentarnom filmu „Zaceli me” otkrila da je ovo užasno neprijatno iskustvo doživela pre četiri i po godine nakon čega je i napustila Srbiju, a o ovome više nije detaljisala.

Podsetimo, Mika je danas saslušan u Višem javnom tužilaštvu, prilikom čega je negirao izvršenje krivičnih dela za koje se sumnjiči, a nakon toga, profesoru glume je predložen pritvor.

Modna kreatorka Verica Rakočević je jednom prilikom je podelila svoje traumatično iskustvo kada ju je sa 18 godina silovao jedan poznanik. Tada je priznala da se kaje što ga nije prijavila za silovanje jer nije želela da se sveti, ali isto tako godinama je imala strah od muškaraca.

Verica Rakočević ATAImages/Stefan Tomašević

– Ružno iskustvo doživela sam sa 18 godina. Silovao me je poznanik. Bilo je trenutaka kada sam sebi prebacivala to što sam uopšte došla u situaciju da mi se dogodi tako nešto. Ali nikada to nisam doživela, niti to osećam kao svoju sramotu. To je sramota silovatelja. Silovanje bih okarakterisala kao želju za poniženjem. To nije seksualna želja, već želja za dominacijom i poniženjem. Može neko da se oblači kako god hoće i da vas erotski izaziva koliko hoće, ali vam to ne daje za pravo da ga silujete – ispričala je svojevremeno Verica za Pink.rs

Pevačica Tatjana Kameron poznatija kao Tajči takođe je preživela ovu torturu. Godinama je Tajči pokušavala da prevaziđe strah i izdigne se iz situacije kako bi prebolela ono što ju je snašlo. Ona je jednom prilikom ispričala da je sećanje na silovanje potisnula duboko u sebi, a da su je najviše proganjali strah, sram, krivica, nesigurnost, mržnja prema samom sebi i nepoverenje u druge. Njoj je najviše pomogla psihoterapija ali i razgovor sa drugim ženama koje su takođe bile žrtve silovanja – pisao je magazin Story.

Jelica Dabović, rođena sestra uspešnih košarkašica Ane i Milice Dabović preživela je pokušaj silovanja od strane jednog našeg poznatog sportiste. Ona je o ovome govorila u svojoj knjizi, a između ostalog ispričala je da ne postoji javna ličnost koja o ovome sme da govori javno kako bi žrtve silovanja osetile da nisu same.

Pevačice Goca Tržan i Katarina Živković su takođe bile na meti muškaraca koji su pokušali da ih siluju, a obe su tada imale po 18 godina.

– Bili smo veoma bliski, imala sam bezgranično poverenje u njega, a on je to iskoristio. Nisam ni u snu mogla da zamislim da bi ikada pokušao da mi naudi, a on je hteo da me natera na s**s. Neki muškarci misle da svaku ženu mogu da drpaju ako se napale. Posle toga sam shvatila da moram dobro da pazim kada biram prijatelje. Želela sam samo da zaboravim taj pakao, pa sam ćutala. Nisam ga prijavila jer sam se plašila i osuda okoline: „Šta je tražila sama sa njim?” Mislim da i danas žrtve ćute iz istog razloga – ispričala je Goca za „Informer”, a u nastavku pročitajte priču Katarine Živković:

Goca Tržan ATAImages/Anotnio Ahel

Pročitajte još

– Posle nastupa sam otišla u bekstejdž i prišao mi je čovek kog sam znala od ranije. Bio je pijan i drogiran. Vređao me je, psovao, nazivao pogrdnim imenima, bila sam izrevoltirana, pa sam mu vratila istom merom – započela je Katarina, pa nastavila:

Katarina Živković/ATAImages/ Antonio Ahel

– Počeo je da me spopada, nasrnuo je na mene, a kada sam ga odbila, zveknuo mi je šamarčinu. Bila sam uplašena, ponižena i povređena. Pošto sam bila klinka, a on opasan momak, koji mi je pretio da će svašta da mi uradi, nisam smela ni da pomislim da slučaj prijavim policiji. Doživeti tako nešto sa samo 18 godina je strašno. Ja tom čoveku nisam bila ravna ni po kojim parametrima. Bila sam slaba devojčica koja ga nije ni u jednom momentu izazvala da uradi tako nešto. Uzdigla sam se i nastavila dalje – ispričala je Kaća za „Informer”.

 

 

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti