Najuticajnije tik-tokerke sa estrade šokirane izazovima na ovoj društvenoj mreži: Roditelji, pazite šta deca snimaju!

28.01.2021

11:57 >> 15:48

0

Vesna Đogani, Milica Todorović, Slavica Ćukteraš i Sara Jo aktivne su na Tik-Toku, ali ni same nisu bile svesne da najmlađi mogu i da stradaju, dok nisu sa

Najuticajnije tik-tokerke sa estrade šokirane izazovima na ovoj društvenoj mreži: Roditelji, pazite šta deca snimaju!
Copyright Pixabay/ATA Images/Antonio Ahel

Poslednih godinu dana svetsku javnost okupirala je aplikacija Tik Tok, koja je postala najpopularnija među decom, tinejdžerima, ali i među poznatima. Kako je kineska aplikacija dostupna na čak 34 jezika, popularnost Tik Toka je velika i u Srbiji. Domaća javnost šokirala se kada se pre nekoliko dana devetogodišnji dečak iz Rakovice obesio, pod sumnjom da je pokušao da snimi izazov za profil na Tik Toku.

Najuticajnijih tik-tokerki na srpskoj estradi nema mnogo, ali one najpopularnije su svakako Milica Todorović , Slavica Ćukteraš, Vesna Đogani i Sara Jo.

Za 24sedam govorile su o ovoj društvenoj mreži koliko im je zanimljiva, da li je korisna i nasuprot tome – koliko je štetna. Kao korisnice istih, a neke od njih i kao majke, zabrinute su zbog opasnosti koja vreba sa Tik Toka.

 

Milica Todorović gotovo svakodnevno snima popularne replike iz filmova i rijalitija na Tik Toku, a to joj, kaže, služi da se relaksira.

– Tik Tok služi da nas nasmeje i oraspoloži, kroz imitacije i muziku, ali moramo znati dokle ide granica kada su u pitanju izazovi. Oni su brojni na Tik Toku, ali je “Blackout” izazov nedopustiv. Ovim putem bih apelovala na roditelje, da prijave ovaj izazov, kao i da obrate pažnju šta njihova deca snimaju – poručila je Milica.

Sa druge strane, Vesna Đogani za Tik Tok snima i po nekoliko klipova nekad u toku dana, a uglavnom ga koristi za pevanje i igranje, ali i skečeve u koje je nekad uključen i njen suprug Đole Đogani. Ona je skrenula pažnju na to koliko su sve platforme opasne po javnost i decu, te kaže da je ostala u čudu kada je videla kakve sve izazove deca snimaju na Tik Toku.

– Ja ovaj izazov nisam ni videla, ali znam da stvarno svašta postoji, da deca guraju neke šipke u utičnice, da ližu ve-ce šolje i to je meni strašno – kaže Vesna i dodaje:

– Nije samo Tik Tok opasan, sve društvene mreže su opasne ukoliko ne razmišljate o posledicama. I na Instagramu se širi neki lažni glamur i sjaj, a ustvari blud i nemoral. Sve je upeglano, sve je čisto i sve su devojke izoperisane, a naša deca “odoše” u operacije, sede kući i upadaju u depresiju zbog te lažne slike. Sve društvene mreže umeju da budu jako korisne, a sa druge strane i jako toksične ukoliko ne znamo da ih na pravi način koristimo – smatra Đoganijeva.

pročitajte još

Kao majka, Vesna je posebno apelovala na roditelje, da što više razgovaraju sa decom i otkrila da li kontroliše sina koji ima sve društvene mreže.

– Deca nemaju osećaj još uvek koje posledice mogu da se dese. Zato apelujem na sve roditelje da sede sa svojom decom i razgovaraju, jer ukoliko to ne rade, oni kreću nekim drugim putem zato što žive u neznanju jer žele da budu prihvaćeni u društvu. Obaveza svakog roditelja je da non-stop prati i gleda šta njegovo dete radi – rekla je ona i dodala:

– Moja ćerka je još mala i nema društvene mreže, a sin ima sve, ali sa njim imamo stalno razgovore. On opet ništa ne objavljuje i samo posmatra i nije aktivan. Njegov rezon je da je to sve glupiranje i blamiranje. To je sve do kućnog vaspitanja i priče nas kao roditelja sa decom – zaključuje ona.

Podsetimo, kako je slučaj ubistva dece zbog snimanja izazova u poslednjih nekoliko meseci veoma čest, mnoge države su pokrenule istragu protiv ove mreže. Neke su čak pokrenule i inicijativu da se Tik Tok potpuno zabrani.

Pročitajte još

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike