Nikolinu Pišek i njenu ćerku je nakon trovanja gasom našao prijatelj: Tresla se, sva je bila smušena

08.02.2021

22:59 >> 23:04

0

Voditeljka i i njena naslednica su u stanu pronađene gotovo ošamućene od ugljen-monoksida

Nikolinu Pišek i njenu ćerku je nakon trovanja gasom našao prijatelj: Tresla se, sva je bila smušena
Nikolina Pišek ATAImages/Antonio Ahel

Hrvatska voditeljka Nikolina Pišek i njena šestogodišnja ćerka Una bile su u velikoj opasnosti kada je u noći između subote i nedelje došlo do pucanja jedne cevi usled građevinskih radova, što je izazvalo trovanje gasom.

Nikolinin prijatelj, koji je bio svedok ovog dešavanja je otvoreno pričao šta se to desilo i u kakvom je stanju zatekao voditeljku i njenu naslednicu.

– Zvao me Vidoje. Rekao je da Nikolini i Uni nije dobro, da idem da proverim šta je. Rekao mi je da Nikolinu boli glava, da ne može voziti do bolnice, da ih odvezem ako treba. Odmah sam seo u auto i zvao je. Međutim, nije se javljala. Ni meni, a ni Vidoju više – priča prijatelj porodice.

Nikolina Pišek ATAImages/Antonio Ahel

– Došao sam ispred stana i lupao po prozoru, a psi su lajali. Nakon pet minuta na prozor je došla Nikolina smušena. Rekao sam joj da otvori prozor. Rekla mi je: „Ne znam, tresem se. Nije mi dobro”. Znam da su im nekoliko dana pre bojler popravljali. Rekao sam da otvori vrata. Ušao sam u stan, otvorio sve i ugasio plin. Odmah sam zvao Hitnu, policiju i gasovod, sve živo. Unu sam odvezao u Klaićevu, a Nikolinu je Hitna odvezla u Vinogradsku. Onda sam išao do granice sa Srbijom po Vidoja – priča prijatelj i dodaje:

– Čim su došli, počeo je da se oglašava detektor za ugljični monoksid. „Imate sreće što ste sve otvorili”, rekli su mi. Inače bi i vi nastradali. Ne osetiš ništa, 150 ppm ugljen-monoksida je užasno puno. Nikolina je imala 25 posto toga u plućima, a Una 15. Doktori su rekli da na 25 posto ostaju trajne posledice za organe. Pola sata značilo bi puno – kaže prijatelj.

– Rekli su mi da devojčici izmerim temperaturu. Prvo sam tri minuta zvonio i niko se nije javljao. Drugi put su se javili. Rekao sam da ne znam je li plin u pitanju ili nešto drugo, a oni su me posavetovali da nazovem vatrogasce. Šaltanje. Rekoh: „Dete ima šest godina, nije dobro” – ispričao je voditeljkin prijatelj za 24sata.hr.

Policija je izvestila kako je najverovatnije došlo do trovanja plinom zbog neispravnosti plinskog bojlera.

Pročitajte još

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi