Prošlo je 12 godina od velikog pada princa i princeze R&B muzike: Velika noćna mora iza Rijane i Krisa Brauna

09.02.2021

07:31 >> 10:40

0

Kao izvođači, ali i kao ljubavni par, imali su punu pažnju javnosti, koja nije ni slutila kakav incident će 2009. rasturiti njihovu čitavu priču i promeni

Prošlo je 12 godina od velikog pada princa i princeze R&B muzike: Velika noćna mora iza Rijane i Krisa Brauna
Copyright Rijana i Kris Braun Profimedia

Od samog pojavljivanja na sceni, Kris Braun uživao je u zvanju „buduće najveće pop zvezde svoje generacije”. Sa druge strane, njegova nekadašnja lepša polovina Rijana i te kako je nizala uspehe zbog kojih su joj predviđali isto. Već od trenutka kada je preuzimala nagradu za video godine na MTV dodeli 2007, za čuvenu „Umbrella”, šuškalo se kako između nje i njega „ima nečeg većeg od prijateljstva”. Međutim, par je sve strogo negirao, napominjuću kako su „samo prijatelji” ili „kao brat i sestra, ništa više od toga”.

Ipak, izlasci po Londonu, a zatim i odmor na Barbadosu su ih, na kraju, definitivno odali. Tokom intervjua iz 2008. u „Russ Parr Morning Show-u” Braun je rekao:

– Prijatelji smo i kako vreme odmiče, sve smo više bliski.

Princeza i princ „ar end bi” muzike ubrzo su i zvanično postali najomiljeniji par sa strane scene. Rijani je tada bilo već punih 20, dok je Kris Braun imao 19 godina. Svaki njihov pokret se pomno pratio, a uspesi su nastavili da se slažu. Nema ko nije željno iščekivao dodelu nagrada „Gremi” 8. februara 2009, kada je pevačica brojala tri nominacije, a njen izabranik dve. Međutim, to je na iznenađenje svih postalo veče za pamćenje – u lošem smislu.

Rijana i Kris Braun Profimedia

Javnost je gotovo po ustajanju iz kreveta sačekala vest o tome kako ni Rijana ni Kris Braun neko vreme neće šetati crvenim tepihom. On je bio uhapšen posle žestoke rasprave u iznajmljenom „lamborginiju”, a fotografija podbulog i krvavog lica njegove devojke „obilazila” je svet, kao dokaz o strašnom napadu s njegove strane. Nju je u javnost „pustila” izvesna „odvratna žena koja je smatrala da je ček bitniji od morala”, rekla je svojevremeno Rijana „Veniti feru”, a nema ko nije zanemeo čim je saznao šta je bilo po sredi. Kasnije se otkrilo da je, prema rečima jednog detektiva iz Los Anđelesa, Kris Braun Rijanu „udarao u lice i po rukama, ugrizao za uvo dok su se još vozili, a po zaustavljanju vozila i doveo do tačke onesvešćivanja, pošto je pokušala da pobegne. U jednom trenutku joj je i pretio smrću.”

– To je bio trenutak kada sam „pao s trona”. Bio sam broj jedan, bio sam na vrhu sveta, a onda postao državni neprijatelj – prisećao se Kris u dokumentarcu „Chris Brown: Welcome to My Life” 2017. godine: Osećao sam se kao monstrum – dodao je.

Inače, njihov odnos već je jednom bio ostavio pevačicu u suzama, samo se za to nije znalo do incidenta. Naime, malo pre nego što su zvanično otpočeli vezu, Rijana je saznala kako je Kris spavao sa drugom devojkom, a onda je slagao kako se to nikada nije desilo.

– Uopšte nije imala poverenja – objašnjavao je i to u filmu, napominjući kako su oboje nasrtali jedno na drugo: Mrzela me je posle toga. Sve sam pokušao, ali nju nije bilo briga. Jednostavno, posle toga nimalo mi nije verovala. Od tog trenutka je sve, zapravo, krenulo nizbrdo. Mnogo smo se svađali, u stvari. Tukli smo se…

Tokom jednog verbalnog okršaja 2008, dok su putovali zajedno po Evropi, Rijana je Krisu udarila šamar, a on je nju tada gurnuo uza zid, pišu strani mediji.

– Uvek bismo dolazili do tačke gde se pitamo šta nam je. Često bih joj napominjao koliko mrzim kada me ošamari. Kad bih izašao na scenu s ogrebotinom na licu, lagao bih kako sam pao, udario se. Ona bi svoje modrice pokrivala šminkom… – otkrio je Braun jednom prilikom, posle velikog incidenta.

– On je bio moja prva, velika ljubav. Moj najbolji prijatelj. Zaljubili smo se jedno u drugo, a kada se dvoje pijatelja zavoli, to može da bude veoma opasno. Mnogo smo brzo „pali” jedno na drugo, a što smo se više voleli, sve smo opasniji postajali. To je bila opsesija – priznala je, pak, Rijana Dajani Sojer, tokom intervjua.

Poruka bivše devojke koja je stigla na pevačev broj tokom kobne vožnje bila je pokretač incidenta, od kog je prošlo 12 godina.

– Uhvatila sam ga u laži, a istinu nije hteo da mi kaže – rekla je Sojerovoj: Nisam to htela da mu prećutim. Ponavljala sam kako ne mogu više da živim s lažima, a on više nije mogao da podese moje kritike, na tu temu. Saterala sam ga u ćošak i to je eskaliralo u napad. Bilo je baš ružno… Nisam znala kako da odem kući posle. Mogla sam samo da izađem iz auta i u haljini i krvavog lica da hodam tako do kuće… Ma, ništa što se odvilo te večeri nije bilo u planu!

Pročitajte još:

On je u dokumentarcu i o tom delu noći pričao:

– Odglumila je kako baca ključeve od kola kroz prozor, pa kad sam izašao za njima, počela je da viče kako pokušavam da je ubijem. Tražila je pomoć, na sav glas.

Urlici su naveli čoveka iz komšiluka da pozove policiju i prijavi šta je video. Detektiv je u svom iskazu naglasio kako je zvezda molila da joj se pomogne iz sve snage, koju je tada imala.

– To će da me proganja do kraja života. Ta slika… To nisam ja – rekao je pevač.

– Bilo je čudno. Vrlo zbunjujuća tačka u našem odnosu. Pošto, koliko god da je on bio ljut i koliko god da sam se ja osećala izdano, osećala sam i da mu je potrebna pomoć – rekla je Rijana Opri Vinfri u „OWN’s Next Chapter” 2012. godine: A ko će da mu pomogne? To tad niko ne bi rekao, da je njemu potrebna pomoć.

Kris Braun Profimedia

– Ne mrzim ga – insistirala bi zatim za „Veniti fer”: Uvek će mi biti drag, dok sam živa. Nismo prijatelji, ali nismo ni neprijatelji. Sada, više nemamo nikakav odnos i to je to – rekla je jednom prilikom na ovu temu Rijana.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike