Saša i Dejan Matić o detinjstvu: Ja sam bio sklon nestašlucima, a Sale me je uvek sputavao

15.02.2021

23:18 >> 09:19

0

Autor: D. Božović

Braća Matić ističu da su imala veoma srećno detinjstvo i da im je otac bio pravi autoritet

Saša i Dejan Matić o detinjstvu: Ja sam bio sklon nestašlucima, a Sale me je uvek sputavao
Antonio Ahel/ATAImages

Pevač Saša Matić gostovao je u emisiji „Sceniranje” na Kurir televiziji i ponosno pričao o svom detinjstvu. Kako pevač kaže, on i njegov brat Dejan Matić bili su omiljeni u društvu jer su bili veoma duhoviti mladići.

– Rođen u Bihaću, odrastao u Drvaru. Ja se sećam svega iz detinjstva. Mislim da smo imali najlepše detinjstvo, uvek smo bili okruženi društvom. Bili smo omiljeni u društvu. Roditelji su nas tako usmeravali. Mi ustvari sve možemo, tako su nas roditelji usmeravali. Ja smatram da smo imali najlepše detinjstvo. Bio sam šaljivdžija od malena. Kada smo upisali muzičku gimnaziju, trojica drugara su se pobili ko će da sedi sa nama. Bili smo duhoviti – rekao je Saša.

Printscreen Youtube/Kurir Tv

Matić je otvorio dušu i priznao da je njegov otac bio pravi autoritet i da su morali da ga poštuju.

– Roditelji su želeli da budemo pijanisti. Svirao sam klavir najbolje na svetu. Kad navežbam to je bila interpretacija za visoku ocenu. Roditelji su nas učili da budemo samostalni. Bili su stroži nego što je trebalo, ali to je bolje. Nije bilo šanse da se leže uveče, a da sam ja razbacao stvari. Znalo se gde se slaže šta, gde šta ide. Znao se protokol. Imali smo kućni red koji smo poštovali. Otac je bio diktator. Tata je radio po terenu, pa je 1989. otišao u Švajcarsku, nije bio tu. A kad je tu on nam sve poremeti. Ako smo navikli da spavamo u podne, kad on dođe ustaje se u 9. Kad dođe na odmor, naše prvo pitanje je bilo „Kad odlaziš” – rekao je Saša kroz smeh, pa istakao da nikada nije bio depresivan i tužan.

– Nisam imao vremena da patetišem, da se nešto osamim, da budem tužan i depresivan. To nije bilo moguće. Jedino sam bio tužan kad smo prešli iz Drvara u Beograd. Nismo se vraćali nikad da živimo tamo, kad je bilo prilike išli smo za vreme raspusta. Onda je došao rat, mi smo 1995. godine otišli u Drvar sa mamaom i tu smo bili sedam dana, upozoravali su nas da ne dolazimo. Mi smo ili da idemo u Drvar ili kao da je propao raspust. Morali smo da odemo. Onda smo se vratili sa njima. Mi nismo shvatili ozbiljnost situacije, mislili smo da ćemo tamo da se provodimo, uopšte nije bilo tako. Policijski čas, nije bilo struje, u daljini čujete topove, granate, nije bilo prijatno. Pogotovo uveče kada legnete – rekao je pevač.

Kako je Matić veoma muzikalan, on je otkrio da često voli da svira za svoju dušu i za komšiluk priredi pravu zabavu.

– Baka je kupila prvi instrument. Ja sam od oca dobio harmoniku, onda je počelo narodno veselje i tako je do danas. Ja umem da sednem i da sviram za moju dušu. Komšiluk je navikao da ja sviram kad dođem kući, ja njih pitam reda radi, da bi oni rekli „Ma gde smeta”. Bar tako kažu – rekao je pevač.

Nakon pevačevog izlaganja, uključio se i Dejan Matić, Sašin brat koji je ispričao svoju stranu priče o detinjstvu i otkrio kakav je Saša bio kao dečak.

– Veliki pozdrav svima i Vašem gostu, mom bratu Saletu. Mi smo lepo odrastali, bili smo uvek srećni. Ja sam malo bio veći vođa nestašluka i akcija, Sale je uvek sputavao. Neke razlike koje su bile su me nekako nervirale. Ja sam voleo sport, fudbal, nerviralo me je štio Saleta to ne interesuje. Dosta sam ja saveta prihvatio od Saleta. Ja uvek pričam da je Sale odbio pesmu koja je mene proslavila. Javno mu se zahvaljujem na tome, to je sada moja lična karta. Kada nam je bio 40. rođendan pa su zvali moju suprugu da pitaju šta da mu uzmu. Ja im kažem da im kaže da volim iznenađenja. Poruku koju bih uputio Saletu, nagovestio bih mu da su mi se javile neke ideje, bliži se 20 godina moje i njegove karijere – rekao je Dejan.

Braća Matić su zabeležili fantastične uspehe u karijeri, a sada je Dejan otkrio da mu je Ana Bekuta pomogla da stekne popularnost.

– Odskočna daska mi je bila zahvaljujući Ani Bekuti. Puno joj hvala, od tada je sve počelo da se dešava i da se menja. Tada je Beograd počeo da me upoznaje, svi ti nastupi, ja tada postajem poznat – rekao je Dejan Matić u emisiji „Sceniranje”.

Pročitajte još

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi