Tri grada u Srbiji večeras aplaudiraju i pevaju za Balaševića

20.02.2021

16:02 >> 16:49

0

Građani tri grada, Beograda, Novog Sada i Niša su došli na ideju da večeras  izađu na svoje balkone i upute Balaševiću poslednji aplauz ili otpevaju jed

Tri grada u Srbiji večeras aplaudiraju i pevaju za Balaševića
Copyright ATA Images/Antonio Ahel

Pre više od 24 časa je javljeno da je kantautor Đorđe Balašević preminuo. Cela Srbija je na trenutak stala i ujedinila se u velikoj tuzi. “Otišao je najbolji”, mnogi su kometarisali, a građani tri grada, Beograda, Novog Sada i Niša su došli na ideju da večeras  izađu na svoje balkone i upute Balaševiću poslednji aplauz ili otpevaju jednu njegovu pesmu.

Ljubitelji i poštovaoci lika i dela Đoleta Balaševića, pokrenuli su inicijativu na društvenim mrežama da se večeras u Novom Sadu ovom Panonskom mornaru oda počast aplauzom sa terasa i balkona, ali i sa ulice.

Slična inicijativa se pojavila danas u Beogradu.

Pročitajte još:

– Subota, 20. februar, 19 časova. Izađite na prozore, terase, balkone i pustite, odsvirajte, otpevajte neku pesmu u čast njega, koji nam je dao snove, suze, bol i osećaje. U čast onog koji nas je kroz pesmu naučio kako da istinski volimo – napisao je jedan od admina grupe posvećenoj Đorđu Balaševiću.

Večeras će se od Balaševića oprostiti i Niš.

Obožavaocima novosadskog kantautora i pevača Đorđa Balaševića koji se okupljaju širom regiona kako bi mu odali poslednju počast, nakon što je juče preminuo od posledica kovida, pridružiće se i Nišlije. Okupljanje je najavljeno za 19 sati u parku ispred Gradske kuće. Građani neprestano na društvenim mrežama dele njegove hitove, podsećaju na njegove reči i komentarišu kako je Balašević poslednji put ujedinio region, s obzirom na to da su se ljudi sinoć, osim u Novom Sadu, okupljali i u drugim gradovima bivše Jugoslavije kako bi se od njega oprostili.

 

Podsetimo, građani i dalje pale sveće i ostavljaju cveće na Trgu slobode i u Ulici Jovana Cvijića.

Đorđe Balašević preminuo je juče u 68. godini života u Kliničkom centru Vojvodina, gde je lečen od korone.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike