Još me tišti i boli jedno, vezano za Balaševića! Jelena Karleuša otvorila dušu: Zašto smo ćutali na sve ovo? (FOTO)

23.02.2021

16:13 >> 17:28

0

Pop diva ne smatra da je Đorđe bio samo pesnik, već čitav jedan drugi svet

Još me tišti i boli jedno, vezano za Balaševića! Jelena Karleuša otvorila dušu: Zašto smo ćutali na sve ovo? (FOTO)
Copyright Jelena Karleuša i Đorđe Balašević ATAImages/Antonio Ahel

Jelena Karleuša još jednom se osvrnula na tužnu vest o smrti kantautora Đorđe Balaševića, te tome kako je ispraćen na večni počinak. U opširnoj poruci, objasnila je da se ne sme zaboraviti kako su ga pojedinci tretirali godinama, vređali ga, te „izvrtali” njegove reči, da bi ga tek sada hvalili, kada smo na veliku žalost, ostali bez njega. Jelena je Đorđa smarala velikim čovekom i ne samo pesnikom, več „čitavim drugim svetom” koji se nije plašio da iskaže svoje mišljenje i koji je bio – slobodan. Uz veliko poštovanje prema pevaču, napomenula je na kraju svog izlaganja da zbog incidenata koji su pravljeni, kao narod i nismo zaslužni takvog velikana.

– Ostalo mi je još nešto na srcu, vezano za Đorđa Balaševića… Moram ovo da napišem, tišti me i boli kao duboka rana. Dobri narode, da nikada niste zaboravili činjenicu da je veliki Đorđe Balašević bio satanizovan godinama i decenijama u srpskim medijima, da su ga vređali, nazivali pogrdnim imenima, izvrtali njegove reči, nazivali ga izdajnikom… Isti ovi koji sad skupljaju klikove licemernim naslovima o njemu i njegovoj veličini. On nije bio pesnik, on je bio čitav jedan drugi svet. U njegovom svetu, dobar čovek se nije držao u šaci, nije se plašio, bio je slobodan. Zato ga je bagra mrzela. A znate zašto ovo pišem? Jer smatram da smo za to mi kao narod krivi. Zašto smo ćutali na sve to? Zar smo takve pi*ke? Zašto kao ovce gledamo kako ona ispred nas gine i poslušno bez otpora napravimo korak napred? Ko je sledeći za klanje?! Zar je jedna glupa plavuša sa velikim s*sama jedini lav koji se ne plaši da kaže istinu o nama?! Sramno je to ljudi… Sramno. Mi ljude poput Đorđa Balaševića i mnogih drugih velikana nismo zaslužili. Nismo dostojni – zaključila je na Instagramu Jelena Karluša, koja je Balaševića i te kako poštovala.

Jelena Karleuša Instagram screenshot

– Đorđe Balašević je posebna pojava, umetnik, čovek, na ovim prostorima. Mislim da je, kad se sve sabere i oduzme, Đorđe Balašević ono šta ja smatram da svaki umetnik treba da ima u sebi, a to je da bude umetnik, da bude hrabar, da svoje stavove otvoreno i javno kaže… Da drži svoj stav, bez obzira na sve – istakla je svojevremeno Karleuša gostujući u emisiji kod Ognjena Amidžića.

Kratak snimak iz pomenute emisije iskoristila je i da se oprosti od njega, nakon objave:

– Takvi kao ti ne umiru.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike