Modni dizajner na meti ozbiljnih optužbi: Otkopčao mi je pantalone i počeo da me dodiruje

24.02.2021

22:01 >> 21:20

0

Autor: D. Božović

Modnog dizajnera već mesecima optužuju da je uznemiravao muškarce, što je on oštro demantovao

Modni dizajner na meti ozbiljnih optužbi: Otkopčao mi je pantalone i počeo da me dodiruje
Copyright Profimedia

Modni dizajner Aleksandar Vang nedavno je optužen za s*ksualno uznemiravanje više muškaraca i transrodnih modela, a iz dana u dan se pojavljuju nove žrtve koje otkrivaju detalje napastvovanja.

Naime, kako navodi „24 sata.hr”, žrtve američko-kineskog dizajnera su isticale da ih je Vang drogirao, zlostavljao i silovao, a model i dizajner Oven Muni optužio je javno Vanga da ga je neprimereno dirao u noćnom klubu još 2017. godine.

BBC donosi ispovest nove Vangove žrtve, Keatona Bulena, koji je poslednji javno optužio slavnog dizajnera za s*ksualno napastovanje. Naime, on je istakao da je dizajner nasrnuo na njega u noćnom klubu 2019. godine, što je Vang demantovao, a strani mediji pišu kako poznata advokatica Lisa Blum već sad zastupa 11 klijenata koji Vanga optužuju za njegovo neprimereno ponašanje.

– Bio sam s prijateljem, a Aleksander nas je u jednom trenutku pozvao za svoj sto. Ponudio nas je pićem i odveo na plesni podijum. U ranim jutarnjim satima počeo je seksualno da me napada. Odjednom mi je otkopčao pantalone i počeo da me dodiruje za polni organ pred gomilom ljudi. Potpuno sam se zaledio. Rekao mi je da želi da idem sa njim kući. Osećao sam se grozno, pobegao sam najbrže što sam mogao – ispričao je Keaton, koji još uvek nije pokrenuo pravni postupak protiv Vanga jer se plaši osuda javnosti.

Aleksandar Vang nije želeo da ćuti na sve ove optužbe, pa se nedavno i oglasio povodom novonastale situacije.

Pročitajte još

– Iako sam uvek bio aktivan u društvenom životu i išao na okupljanja, zabave i koncerte na kojima je bilo alkohola i droge, nikad nisam iskorišćavao druge u seksualnom smislu niti ih prisiljavao na nešto. Nikad nisam koristio svoj status i slavu za to – rekao je Vang i dodao:

– Ove neutemeljene optužbe počele su na društvenim mrežama, a pokrenuli su ih profili koji uporno ne poštuju važnost dokaza i proveravanja informacija. Prioritet mi je da dokažem da su ove optužbe lažne i da su podstaknute oportunističkim motivima. Važno je dići glas, ali bitno je i da su optužbe istinite. Naš tim čini sve kako bi istražio ove optužbe i obećavamo da ćemo ostati iskreni i transparenti tokom tog procesa. Srećni smo što nam dolazi podrška sa svih strana, želimo da se zahvalimo našim zaposlenima, klijentima i kolegama što stoje uz nas – rekao je Aleksander Vang.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike