Miloš Biković: Patriotizam nisu ćevapi, navijanje na tribinama, mahanje zastavom... Sloga je ta koja Srbina spasava!

01.03.2021

15:24 >> 15:07

0

Autor: M. Gudžulić

Biti Srbin znači da treba pomoći bližnjem kad god možemo i, što je još važnije, kad ne možemo, smatra glumac

Miloš Biković: Patriotizam nisu ćevapi, navijanje na tribinama, mahanje zastavom... Sloga je ta koja Srbina spasava!
Miloš Biković ATAImages/Antonio Ahel

Iako je u Rusiji stekao veliku popularnost, a nedavno i dobio rusko državljanstvo, glumac Miloš Biković ističe da se nikako ne odriče svoje zemlje. On objašnjava šta po njemu znači biti Srbin, pa ističe da smatra da se patriotizam ne iskazuje mahanjem zastave i pevanjem patriotskih pesama.

Pročitajte još:

– Patriotizam nisu ćevapi, navijanje na tribinama, mahanje srpskom zastavom ili pisanje komentara po društvenim mrežama „Kosovo je Srbija”. Biti Srbin znači da treba pomoći bližnjem kad god možemo i, što je još važnije, kad ne možemo – priča on za „Informer”, pa nastavlja: Tada smo pomerili granice mogućeg. Mi do danas nismo naučili da je sloga ta koja Srbina spasava. Moramo biti jači od svog ega. Sloga je nada koja nam nedostaje, a koja može da nas izvede iz ovog duhovno-emotivnog lutanja u kome se nalazimo i u kojem proždiremo jedni druge.

Uloge je, kaže zatim, retko birao samo zbog novca:

– Retko sam uloge birao samo zbog novca. Naročito ne u Srbiji, jer ovde novca nema. Tačnije, nema ozbiljnog novca. Tek u poslednjih nekoliko godina industrija filma je počela da se razvija, tako da sam uloge uvek birao jer su mi se dopadale – objasnio je Miloš, pa objasnio kako popularnost utiče na njega.

– Popularnost utiče na mene. Na primer, dok sam sedeo u hotelu gde smo snimali „Južni vetar 2″, prilazila su mi deca da se slikaju sa mnom. Čovek od krvi i mesa može da se slika pet puta, ali već šesti put nisam sedeo na otvorenom, već sam se sklanjao,jer nisam mogao da sedim na miru, da jedem, da pričam. Ljudi su mi stalno prilazili da me dižu da bih se slikao sa njima. Ili, na primer, idem gradom i pričam telefonom, zaustave me i prekinu mi razgovor da bi se slikali sa mnom. I onda kada ja kažem: „Je l’ vidite da pričam telefonom?”, oni se naljute. Nekad mi smeta i kada svi pilje u mene, gledam da se sklonim tada. Svakako, zahvalan sam na pažnji koju imam, ali je prijatna samo do određene mere

Pročitajte još:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam