Prvi put nakon smrti Đorđa Balaševića oglasila se njegova supruga Olivera: Živimo u čudnim vremenima...

02.03.2021

13:37 >> 15:49

0

Udovica kantautora objavila je snimak kada je jednom prilikom gostovala u emisiji, povodom knjige Planeta dvorište koju je napisala 2019. godine

Prvi put nakon smrti Đorđa Balaševića oglasila se njegova supruga Olivera: Živimo u čudnim vremenima...
Copyright Olivera Balašević, Printscreen/Youtube/

Otkako je Đorđe Balašević preminuo 19. februara, njegova supruga Olivera se na društvenim mrežama nije oglašavala u javnosti sve do danas.

Udovica kantautora objavila je video povodom Međunarodnog dana maternjeg jezika. Ona je na svoj Instagram profil okačila video kada je gostovala u jednoj emisiji u kojoj je govorila upravo povodom današnjeg datuma.

Printscreen/Facebook

Živimo u čudnim vremenima. Ono što je daleko svakog dana se čini još daljim. A ono što nam je blisko, sve nam je bliskije i bliskije. U haosu ovog iskrivljenog ogledala pandemije i apsurda, ko smo mi ako ne stremimo ka vrednostima? Najdubljim, onim što vuku iz naših korena i tiho nas, šapatom, podsećaju ko smo. Tako i danu maternjeg jezika dugujemo, ako ništa, barem zahvalnost.
Što nas opominje da ne zaboravimo. Korene. Majke. Bake. Nas same. Međutim, ne mogu, a da se ne pitam, da li je maternji jezik onaj kojem nas uče naše majke, ili je to pak onaj koji učimo svoju decu? Moja ga majka, nažalost, nije imala. Odrastajući u nekim drugim vremenima, zauvek je ostala bez tog izvornog, koji piše naše prve priče. Ili ga je možda i imala, samo mu ne znamo ime?
Bilo kako bilo, sreća je da planete imaju svoj jezik. I da se razumeju. One su tajno i nepogrešivo povezane, svetovi za sebe. Različite, a iste – napisala je ona, a zatim dodala da je sve želela da podseti na ovaj datum.

– Čast mi je bila, i odgovornost, da povodom obeležavanja 20. međunarodnog praznika maternjeg jezika i ja kažem par reči. Onih iz najdaljih kutaka duše, kako već biva kada iz vas progovara dete ratnog siročeta, koje je odraslo baš ovde, u Kovačici. Šapnuli su mi sa moje Planete, da vam prenesem da ne zaboravljate. Već da se sećate – napisala je Olivera.

Ona je, inače, autor knjige “Planeta dvorište”.

Podsetimo, Đorđe Balašević je preminuo u 67. godini, a sahranjen je u krugu svoje porodice 21. februara u Novom Sadu.

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike