Pre mene je bio šund: Milić Vukašinović o rokenrolu i narodnoj muzici

04.03.2021

16:12 >> 17:25

0

Pevač je za vernu publiku spremio jedan album, a tokom intervjua je istakao da je sa Hankom Paldum napravio revoluciju u narodnoj muzici

Pre mene je bio šund: Milić Vukašinović o rokenrolu i narodnoj muzici
Copyright Milić Vukašinović ATAImages/G. A.

Pevač Milić Vukašinović je tokom prethodnih meseci bio veoma vredan radeći na svom albumu koji jedva čeka da predstavi publici. Ostao je kako kaže dosledan sebi i muzici koju voli, bez obzira na to što je kako kaže više popularan zbog rijalitija od onoga što stvara.

– Pred samim je završetkom novi album, ali nije gotov. „Vatreni poljubac”, to je taj zvuk koji traje 40 godina. Nije problem završti album, problem je kako ga promovisati. Problem je svima, ne samo meni i mojoj grupi. Turneja se vezuje za izdavanje albuma, singla, pesme. Mene ne interesuje da li prolazi, ja ne menjam, to sviram zato što volim takav zvuk i muziku. Sa istom ljubavlju to radim i sada, nas je trojica – ja, bubnjar i basista. Mi na probi kad sviramo kao koncert da sviramo. Mi uživamo i na probi. Ovoga puta, udarne dve pesme su rokerske, ima ih sa pričanjem, ima starijih pesama koje sam nudio pevačicama, pa sam i njih uvrstio. Ima negde 13 pesma – rekao je Milić.

Vukašinović je prokomentarisao i svoje kolege Andriju Eru Ojdanića i Maju Nikolić, ističiću da ne voli pevanje ove pevačice.

– To što sam popularan, to nije vezano samo za rokenrol, više me ljudi znaju iz rijalitija, nego po onome što sviram. Ja imam probitačnu misao, to je rokenrol. Rokenrol je razmišljanje. Era je odličan harmonikaš, to što sam ga učio, nije u njegovom narodnjačkom fazonu. Mi se dugo znamo, ja znam kakav je on, znam da ga kanališem. Ja znam kako ga čačnuti da to bude pravo. I dalje ne volim pevanje Maje Nikolić – rekao je Milić.

Printscreen Youtube/Kurir TV

Potom se Vukašinović pohvalio i svojim umećem, pa otkrio za koje velike muzičke zvezde je napravio hitove koji se i dan danas slušaju.

– Sa Hankom sam napravio revoluciju u narodnoj muzici. Do mene i Hanke se zvala novokomponovana, to je bio izraz za šund. Svaka muzika koja se stvara je novokomponovana. To sam ja razbio, digao sam nivo narodne muzike na koncerte, Hanka je bila prva koja je imala koncerte u Domu sindikata. Uradio sam joj posle ceo album. Posle je Ceca snimila „Ja te volim” i „Volela sam volela” pa su nastavile da prave ršum. Narodnu muziku sam postavio na pravo mesto. Toma Zdravković je čuo „Sećaš li se Sanja” i dao sam mu. Radio sam tu pesmu za Semira Cerića Koke, ali on se zadovoljio da bude poznat na lokalnom nivou – rekao je Milić Vukašinović u emisiji „Puls Srbije”.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike