Top 10 viceva o Čaku Norisu: Kako je sramežljivi dečak kom ništa nije polazilo od ruke postao sve što je poželeo

10.03.2021

18:13 >> 19:40

0

Rođen kao Karlos Rej, 10. marta 1940. godine, danas proslavlja 81. rođendan

Top 10 viceva o Čaku Norisu: Kako je sramežljivi dečak kom ništa nije polazilo od ruke postao sve što je poželeo
Copyright Čak Noris Profimedia

Karlos Rej Noris, poznat kao Čak Noris, danas 10. marta proslavlja 81. rođendan. Odrastao je u Kanzasu i Kaliforniji i iako je svojevremeno sebe opisao kao „sramežljivog dečaka, kom ništa nije polazilo od ruke”, u životu je nanizao toliko uspeha, da su o njemu počeli da se pišu i mitovi.

Već posle srednje škole i odlužene vojske u američkoj avijaciji na teritoriji Koreje, osnovao je školu borilačkih veština („Čak Kuk Do”). Godine 1968. osvojio je titulu profesionalnog karate šampiona u srednjoj kategoriji. Janost ga je bolje upoznala u brojnim akcionim filmovima u kojima je i te kako pokazao i svoj talenat za glumu, a početkom devedesetih ostvario se i kao pisac, govornik, ali i finansijski sponzor za republikanske i evangelističke hrišćanske grupe.

Čak Noris Profimedia

Pre šesnaest godina, međutim, na internetu se pojavio fenomen „činjenice o Čaku Norisu”, ista njegovih neverovatnih moži i dostignuća, koja se i danas nastavlja. To je, naime, bio rezultat svih utisaka o njemu, stvorenih zbog filmova u kojima je u ulozi žestokog momka.

Privatno, inače, veoma j posvećeni hrišćanin, aktivista i politički konzervativac. Napisao je i nekoliko knjiga o hrišćanstvu, pa novac donirao brojnim republikanskim kandidatima. Dva puta izgovarao je sudbonosno „da” – prvi put velikoj ljubavi iz srednje škole Dajani Holšek, 1958. godine, a zatim i Džini O’Keli 1998.

– Razlog zašto moram mnogo da treniram je taj što Džina hoće da slavimo 50. godina braka zajedno. Moram baš da budem u formi, tada ću imati 108. godina i planiram da budem tu – rekao je jednom prilikom Čak za strane medije. Glumac, inače, ima petoro dece (po dvoje iz svakog braka i jedno vanbračno) – ćerke Dajanu, Danili i Dakoti, te sinove Erika i Majka.

Čak Noris Profimedia

Kao i po običaju, njegov rođendan proslavlja se uz – viceve, na internetu, kojih je on i te kako svestan. Jednom prilikom u zvaničnom saopštenju priznao je da su mu pojedini smešni, te da ih generalno ne shvata ozbiljno, pa izrazio nadu da će zbog istih pojednci možda početi bolje da prate šta on zaista radi. Naime, zbog viceva na njegov račun bilo je problema – jednu je izdavačku kuću tužio zbog knjige „Istine o Čaku Norisu: 300 činjenica o najjačem čoveku na svetu” zbog, kako se tada navodilo, „kršenja autorskih prava, neopravdanog bogaćenja i narušavanja privatnosti”. Ali, 2008. godine odbacio je tu tužbu, pa ubrzo čak i podržao knjigu drugog izdavača, koja nosi naziv „Zvanična knjiga činjenica o Čaku Norisu”.

Top 10 viceva o Čaku Norisu, koji su na našim prostorima izmamili brojne osmehe

1. Čak Noris je jedini ubedio svoju babu da nije gladan.

2. Kad je Čak Noris kasnio u školu, nastavnik bi mu, u svoje i ime odeljenja, govorio:

– Izvini što smo došli ranije!

3. Babaroga pred spavanje proverava da li joj je Čak Noris ispod kreveta.

4. Kad Čak Noris uđe u autobus, kontrola kupuje kartu.

5. Čak Noris može da zalupi rotirajuća vrata.

6. Čak Noris benzinom gasi vatru.

7. Kad medved sretne Čaka Norisa, on legne i pravi se mrtav.

8. Čak Noris ne prati modu, ona prati njega. Ali onda se on okrene i zada joj jedan kružni nogom, jer – niko ne sme da prati Čaka Norisa.

9. Kad su se druga deca igrala u pesku, Čak Noris se igrao u betonu.

10. Juče je u svojoj 80. godini od posledica koronavorusa preminuo poznati glumac, majstor borilačkih veština, Čak Noris. Danas, već se bolje oseća.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike