Krik istine iza Instagram fasade: Zašto su ogoljena lica poznatih i dalje vest?

11.03.2021

18:04 >> 19:15

0

U poslednje vreme često smo mogli da vidimo pevačice bez šminke, poput Nataše Bekvalac, Marine Visković... A svaki put, one bi završavale u medijima posle

Krik istine iza Instagram fasade: Zašto su ogoljena lica poznatih i dalje vest?
Copyright Ceca Ražnatović, Nataša Bekvalac, Marina Virković, Nataša Ninković 24sedam/ATAImages

Otkako su javne ličnosti aktivne na društvenim mrežama, osim detaljima iz privatnog života, posebnu pažnju umeju da privuku fotografijama za koje poziraju bez trunke šminke. Taj trend, ipak, nije tako česta praksa, pa se zato bezbroj puta „rodila” i vest – da je neka dama „pokazala svoje pravo lice”.

Pevačice, glumice… Kao i njihovi fanovi i te kako su svesni fenomena „lažnog Instagram sveta” u kom vreba opasnost da se pojedinac izgubi, mašta o nerealnim stvarima ili stvori pogrešnu predstavu o tome kako bi osoba trebalo da izgleda, da bi se smatrala lepom. Većina zbog toga  slike iz svakodnevnog života „šminka” filterima koji su ponuđeni na pomenutoj društvenoj mreži ili pribegava fotošopiranju nepravilnosti pre objavljivanja „prirodne fotografije”.

Sa druge strane, oni koji to ne čine, često postaju meta zluradih komentara i podsmeha, na račun svog izgleda, o kom svakako brinu kako same, tako i uz pomoć bjuti tima.

Jedna korisnica Instagrama nedavno je otvoreno upitala pevačicu Natašu Bekalac kako uvek izgleda doterano. Lepa Novosađanka bila je iskrena pa je priznala da iza nje stoji veliki tim koji joj u tome pomaže, te da i sama nekad izgleda sasvim „obično”. Ova njena izjava nišla je na veliku podršku, kao što je to bio slučaj sa njenom koleginicom Marinom Visković. Komplimentima se nije video kraj, što je osim brojne publike zaintrigiralo i veliki broj medija.

Ona je, inače, najsvežiji primer bega iz tog „paralelnog sveta”, pohvalivši se i najavivši kako svoje objave u narednom periodu neće sređivati.

– Hvala Bogu da neko stavi slike bez filtera – napisala je jedna njena obožavateljka, što potpuno opravdava tezu da je zaista vest kada se javne ličnosti fotografišu zaista čistog lica.

Na fotografiji, kao i na snimku, se jasno vidi da osim eventualno labela na usnama nema trunku šminke i da ima podočnjake, a mnogi su joj posle pomenute objave gotovo i čestitali što hrabro pokazuje svoje pravo lice – bez filtera.

Danas, može se zaključiti, pozitivni komentari „slažu” se isključivo kod onih koji „ne šminkaju svoju realnost”.

Ceca Ražnatović često ima običaj da „osvane” bez šminke i filtra, kako na društvenim mrežama, tako i u javnosti. Jednom prilikom, bila je model šminkera Dušana Lazića pred brojnom publikom, koja je ovaj potez folkerke i te kako pozdravila.

Ceca Ražnatović ATAImages/Antonio Ahel

Ceca Ražnatović ATAImages/Antonio Ahel

Ceca Ražnatović ATAImages/Antonio Ahel

Međutim i najrealniji svet izgleda ima rupe u propisima.

Pročitajte još:

Glumica Nataša Ninković zbog izgleda u „Dari iz Jasenovca” naišla je na oštre kritike, pa i nazvana glupačom jer se nije podvrgla estetskoj hirurgiji.

– Žene, ‘ajmo o ovome, jer je meni to jako čudno. Zašto se Nataša Ninković malo ne zategne? Kad sam ja kao sekretarica u krš firmi uspela da skupim za botoks i hijaluron, može i Nataša Fa*ing Ninković! Brate, gledam ovu „Daru iz Jasenovca” i ne mogu da verujem da Nataša izgleda kao moja baba! Žena je moje godište, ‘alo, jel vi kapirate! …Zategni se, glupačo! – napisala jedna korisnica Tvitera, posle čega je njen status ubrzo postao viralan.

Pročitajte još:

Dok su jedni Natašu uporedili sa Monikom Beluči, hvalili njen izgled i glumu, drugi su je, uslovno rečeno – napadali, zbog „nesređenog lica” koje je pokazala u ovoj teškoj roli. Vremenom, kako su društvene mreže postajale sve popularniji vid izražavanja mišljenja na razne teme, krajnosti kao i sitnice gotovo jednako su nailazile na hvale i osude, izvesnim delom uslovljeno trendom koji je bio na snazi. Jedno je, ipak, sigurno – ne može se svima ugoditi.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike