Brajan Mej spasava rokenrol? Gitarista dizajnira ,,pandemijski sistem protoka vazduha"!

04.12.2020

17:07 >> 17:13

0

,,Ako tim stručnjaka i ja uspemo i delimično u ovome, to bi mogao da bude pomak prema spasavanju koncerata koji nam svima toliko nedostaju, poručio je on...

Brajan Mej spasava rokenrol? Gitarista dizajnira ,,pandemijski sistem protoka vazduha"!
Copyright Brajan Mej / Profimedia

Gitarista grupe ,,Kvin” i doktor astrofizike Brajan Mej odlučio je da održavanje koncerata i turneja sledeće godine ne prepusti sudbini, već da stvar uzme u svoje ruke i nešto uradi po tom pitanju, te je odlučio da dizajnira ,,pandemijski sistem protoka vazduha” za rok koncerte! Posle turneje po Aziji i Okeaniji početkom godine, ,,Kvin” i Adam Lambert bili su spremni za britansku i evropsku deonicu turneje ,,Rhapsody”, pre nego što je počela pandemija, prenosi ,,Headliner”. Sada su ti koncerti, uključujući desetodnevne nastupe u londonskoj areni “O2″, zakazani za leto 2021. Međutim, čak ni ti datumi nisu sigurni.

Brajan, kako kaže, ima zadatak da spase rokenrol dizajniranjem posebnog sistema protoka vazduha na koncertima tokom ove situacije. Tako se početkom ove sedmice našao u poznatom koncertnom prostoru ,,Hammersmith” s posebnim timom stručnjaka.

Ovaj 73-godišnjak je na svojoj Instagram stranici napisao:

– Pitali ste … zašto sam posetio legendarno pozorište ,,Apolo” (nekada ,,Hammersmith Odeon” – da! Toliko uspomena!) ? Pa da spasemo rokenrol, naravno! Jednog jutra sam se probudio s idejom – načinom da pokušam da dizajniram sistem protoka vazduha kako bi pozorišta i dvorane bili dovoljno sigurni u situaciji pandemije i kako bi koncerti kakve smo znali mogli da se ponove – poručio je Mej i dodao:

– Tako smo se mi, mali tim, koji, sem mene, čine jedan profesor s Kembridža i dva vrhunska stručnjaka za protok vazuha iz londonske ,,O2 arene”, sastali, naravno socijalno distancirani, u ,,Apolu”, da bismo proučili njegov ventilacijski sistem i testirali neke teorije. Tek smo počeli i treba rešiti velike probleme, ali ako uspemo i delimično, to bi mogao da bude pomak prema spasavanju koncerata koji nam svima toliko nedostaju. I naravno, imamo u vidu one koncerte ,,Kvina” i Adama u ,,O2″ – rezervisane i rasprodate za sledeći jul. Dakle, ulog je veliki. Pa, možemo da sanjamo…

Pročitajte još:

Fredi Merkjuri, hedonizam na dve noge: Provodio se i s princezom Dajanom, novac mu služio samo da ga troši!

Šou se nastavlja: Lični asistent Fredija Merkjurija stiže u Beograd

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike