Danijela Štajnfeld, prvi put posle Lečićevog saslušanja: „Nekima od nas se, eto, dogodi najgore i onda sa tim treba živeti" (FOTO)

27.03.2021

16:37

0

Glumica je odreagovala na reči podrške, koje ne prestaju da se gomilaju na društvenim mrežama

Danijela Štajnfeld, prvi put posle Lečićevog saslušanja: „Nekima od nas se, eto, dogodi najgore i onda sa tim treba živeti" (FOTO)
Copyright Danijela Štajnfeld Promo/Faf

Danijela Štajnfeld oglasila se po prvi put nakon saslušanja Branislava Lečića, povodom optužbi da ju je silovao u maju 2012. godine. Ona je uvrstila među svoje Instagram priče brojne reči podrške onih koji je prate, a jedna je posebno privukla javnost, obeležena emotikonom ruku sklopljenih za molitvu.

– Izvinite, drage naše, Danijela Štajnfeld ništa ne mora i ništa ne treba. Danijela Štajnfeld preživela je jedno od najtraumatičnijih i najstrašnijih ženskih iskustava i za razliku od velike većine žrtava, usudila se da javno progovori o svojoj traumi. Jer, znate i same, strah da ćemo biti napastvovane i silovane nije jedan od najvećih strahova, nego apsolutno najveći ženski strah. Sa njim odrastamo, zbog njega pazimo kuda i kada idemo, sa kim razgovaramo, a da toga više nismo ni svesne, kontroliše ogroman naše svakodnevnice. Nekima od nas dogodi se, eto, da se taj najgori strah ostvari. I onda sa njim treba živeti – navodi se u objavi, između ostalog.

Danijela Štajnfeld Instagram screenshot

– Za neke je sam čin izlazka u javnost deo procesa isceljenja traume – piše dalje u objavi, koju je Danijela primetila zbog taga, a zatim i objavila na svom Instagramu.

Podsetimo, Branislav Lečić saslušan je u zgradi policije u Bulevaru despota Stefana u Beograda, zbog optužbi za silovanje. Nakon sedam sati saslušanja, glumac je samo okupljenim novinarskim ekipama mahnuo rukom, bez ikakve izjave.

U saopštenju Višeg javnog tužilaštva stoji:

– Branislav Lečić je dao izjavu u policiji u svojstvu građanina, čemu je prisustvovao i zamenik javnog tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu. U svojoj izjavi isti je u potpunosti negirao navode Danijele Štajnfeld. Više javno tužilaštvo u Beogradu nastavlja sa prikupljanjem dokaza, kako bi se donela odluka o daljem toku postupka.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike