Užasni bolovi, kašljanje i halucinacije: Hasan Dudić o borbi sa koronom

31.03.2021

15:55 >> 15:58

0

Autor: D. Božović

Pevač je zbog zdravstvenog stanja primljen na Infektivnu kliniku pre nekoliko dana, a sada je trenutno na kućnom lečenju

Užasni bolovi, kašljanje i halucinacije: Hasan Dudić o borbi sa koronom
Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Pevač Hasan Dudić obavestio je javnost putem društvene mreže Fejsbuk da ga opaki koronavirus nije zaobišao i da već osam dana bije bitku sa kovidom-19. Kako kaže, bolovi su bili nepodnošljivi, imao je i halucinacije, a sada se njegovo zdravstveno stanje stabilizovalo i lekari su ga pustili na kućno lečenje.

– Ovo zlo zvano korona nije me zaobišlo. Već peti dan muku mučim. Biće bolje, nadam se… Čuvajte se, nosite maske i nikako u gužvu – napisao je tada Hasan Dudić, a njegovi pratioci su mu uputili reči podrške.

Duduć je već dva puta radio test i bio je negativan, te je mislio da će ga korona i ovoga puta zaobići, ali nije bilo tako.

Bio sam na VMA i na Infektivnoj klinici. Čuvao sam se, i svuda narodu govorio da se pazi, i mene zakači. Počela je prvo mala temperatura, pa kašljanje. Odem na VMA, ali mi ni na kraj pameti nije bio kovid 19, jer sam se pre mesec dana dva puta kontrolisao. Treći put, međutim, kad su mi rekli da je korona, kad nisam „riknuo”.

Hasan Dudić ATAImages/Antonio Ahel

Pored temperature, Dudić je neprestano kašljao, ali sada se polako oporavlja.

– U nedelju uveče sam ponovo radio analize, bile su dobre, večeras slede nove. Rezultati su mi ko bog. Na vreme sam došao, i to je blaži oblik korone, ali nije bilo naivno. Osetio sam kidanje, “rastavljale” su mi se noge, ruke, kičma, glava, prsti… To su bili užasni bolovi, kao da se raspadam. Onda se izgubim u nekom momentu, zadremam pa ne znam ni gde sam. Da li sam na ovom ili na onom svetu. Dolaze ti neke čudne slike, halucinacije, bože me oprosti, sa mrtvima… Sada mi je bolje.

– Kad su me sa VMA uputili na Infektivnu, bio sam u trenerci i u patikama koje su kao čarape. Čekao sam od 12.30 do 18.30, nakupio se zime i tad se još više razboleo. Već dižem ruke, pašću u nesvest… Pokucam na jedna vrata, otvara doktorka, ja je pitam: „Izvinite, da li je možda moj uput kod vas? Više ne mogu, ja sam Hasan Dudić, da znate ime i prezime”. Kaže ona: „Nije, ali ću ga naći. Znam ko ste, moj profesor matematike je vaš veliki drug, Goran iz Šapca”. Bog me je pogledao. Ona ode, pronađe, primi me, dam krv, sve odradimo. Zamolim je da budem kod kuće, i da radim kako mi ona nalaže – ispričao je Hasan Dudić za „Novosti”.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike