Ponovo je srećna: Merima Njegomir dobila četvrto unuče! Progovorila i o bolničkim danima

03.04.2021

10:26 >> 10:41

0

Pozvala sam sve drage prijatelje da podelim ovu lepu vest u moru ružnih informacija koje slušamo svakog dana, kaže pevačica

Ponovo je srećna: Merima Njegomir dobila četvrto unuče! Progovorila i o bolničkim danima
Copyright Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Merima Njegomir je pre nekoliko dana postala baka po četvrti put. Tokom celog dana slavna pevačica je primala čestitke, a za medije je otkrila i kako se oseća nakon što je preležala koronavirus.

– Moja Jelena se porodila, došla sam da vidim bebicu, verujte da sam mnogo srećna. Njoj je ovo treće dete, već ima sina i ćerku. Sada imam četvoro dece i isto toliko unučadi, a isto je i po rodu! Tri ćerke i sin, tri unuke i unuk. Ima li šta lepše od toga. Pozvala sam sve drage prijatelje da podelim ovu lepu vest u moru ružnih informacija koje slušamo svakog dana – kaže pevačica.

Ona je krajem februara bila desetak dana u bolnici, jer je imala simptome kovida-19, što je i potvrdio test.

– Na sreću, nisam čekala da se bolest razvije dok se lečim kod kuće, već sam odmah otišla u bolnicu i tu dobila potrebnu terapiju. Plašila sam se, jer je neposredno pre toga preminuo Đorđe Balašević, a čula sam da je on dugo ležao kod kuće, da je bio u teškom stanju kad je prebačen na kliniku. Nažalost, dok sam se borila sa virusom, napustio nas je i Sanja Ilić. Ne samo da smo bili kolege, nego i komšije. On ima vikendicu u Ameriću, a moja porodica na Kosmaju, pa smo se družili, pričali gde je lepše – prisetila se Merima, koja nije mogla da se oprosti od njega. Izgledao je, kaže ona, kao da ima 15 godina manje, delovao je veoma i zdravo, te ne može da shvati da ga više nema.

– Sad nam je otišao i Zafir Hadžimanov, umetnik koji je imao lepu energiju. Odlaze ljudi iznenada, ovo je baš grozno – kaže Njegomir. Ona je imala srećom blage simptome, pa njena borba sa koronom nije bila kritična ni u jednom momentu. I dalje povremeno oseća malaksalost, brže se umara, ali veruje da će uskoro ponovo moći da povrati svoju energiju, koja nije navikla na mirovanje.

Dok korona ne popusti toliko da se pevači vrate nastupima i publici, Merima uči nove pesme, planira koncert u Sava centru, a nada se da će na jesen biti moguć i jedan manji nastup na Kolarcu. Inače, ona je prva pevačica narodne muzike koja je održala koncert na Kolarcu još tokom devedesetih, što je do danas postalo tradicija.

– Veliki broj nas pevača, pogotovo onih moje generacije, peva jer je to naša unutrašnja potreba. Ne toliko zbog para, nego jer ne postoji drugi način da se izrazimo osim glasom, emocijom, dušom… Stvarno mi to nedostaje. Imam divan ruski repertoar koji sam pripremila za Dom ruske kulture, ali to je moralo biti odloženo zbog korone – kaže pevačica za Novosti.

Osim discipline, brzom oporavku od korone doprineo je i njen vedar duh koji hrane porodica, deca i unučići.

– Čujem se redovno sa bliskim i dragim ljudima, viđam sa decom u uslovima u kojima to može. Ne smemo dozvoliti sebi da uđemo u stanje depresije i bezizlaza. Verujem da izlaz postoji i da će brzo doći, moramo da se nadamo da ćemo se vratiti jedni drugima. Kažu da se jedino ljubav množi deljenjem, a evo moja ljubav se ponovo umnožila ovom malom devojčicom koja nas je sve mnogo obradovala – zaključuje Merima.

Ona je ranije izjavila da je tokom bolničkog preispitivala svoj život.

— Tačno 1. maja biće 50 godina da se bavim pevanjem. Pa sam i u tim bolničkim danima razmišljala o tome kako je to brzo prošlo, kako su mi se ta neka vrata sama od sebe otvarala, postojalo je to nešto što me sudbinski vodilo. Sada sam u tim godinama u kojima doživljavam jedno poštovanje za minuli rad, kako od mlađe generacije, tako i starijih. Volela bih i da negde to zapišem, jer nije lako napraviti karijeru, jer si uvek na toj nekoj raskrsnici. Život me stalno iskušavao, stalno si na nekom ispitu. Očigledno je da je sudbina tvoja lična stvar i da ti sam odabereš kojim ćeš putem krenuti, a da ne znaš da li je to bio najbolji put.

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike