Merima Njegomir o poslednjem razgovoru sa Tozovcem: Nije želeo da umre gledajući u jednu tačku! Sad moram da budem uz moju Mimu

06.04.2021

12:42

0

Pevačica, koja je bila i kuma sa Živkovićem, ispričala je kako se on osećao poslednjih dana, šta joj je rekao, a zatim poručila da ide kod njegove udovic

Merima Njegomir o poslednjem razgovoru sa Tozovcem: Nije želeo da umre gledajući u jednu tačku! Sad moram da budem uz moju Mimu
Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Pevač Predrag Živković Tozovac preminuo je u 85. godini od posledica koronavirusa, nakon jednomesečnog bolničkog lečenja.

Njegova supruga Mima veoma je potresena, a do poslednjeg trenutka mislila je da će njen suprug uspeti da se oporavi. Pre nekoliko dana tako je i rekla njihovoj zajedničnkoj prijateljici i kumi Merimi Njegomir, koja se nakon vesti da je preminuo, uputila u porodični dom Tozovca.

ATAImages/ Antonio Ahel

– On je bio moj prijatelj, brat, kum, od detinjstva je brinuo o meni. Bio je najbolji od nas. Takav čovek. Vi ne znate kakav je on umetnik bio. Muzičar, kompozitor, kakve je pesme pisao. Slomljena sam. Zvao me je u četvrak: “Ne mogu ovako da umrem. Ne mogu više da ležim u bolnici, mesec dana gledam u jednu tačku”, to mi je rekao. Mislila sam da će se izvući. U petak sam se čula sa Mimom, rekla mi je da ide nabolje. Verovali smo svi da će biti bolje, bez obzira na njegove godine. Idem sada da budem uz moju Mimu, moram da budem sa njom – rekla je Merima kroz jecaje za Kurir.

Podsetimo, Tozovac je bio srpski kompozitor, tekstopisac, harmonikaš i pevač narodne i folk muzike, najpoznatiji po pesmama „Tražiću ljubav novu“, „Vlajna“, „Jesen u mom sokaku“, „Mirjana“, „Ti si me čekala“, „Violino ne sviraj“ „Ovamo Cigani“, „Oči jedne žene“, „Prazna čaša“, „Jeremija“ i drugima. Rođen je 22. januara 1936. godine u Kraljevu, a živeo je i radio u Beogradu.

ATAImages/ Antonio Ahel

Talenat za muziku otkrili su njegovi roditelji kada mu je bilo četiri godine. Već sa deset godina počeo je da nastupa na svadbama svirajući harmoniku. U Beograd je došao na studije, ali je muzika bila jača od želje za sticanjem diplome ekonomiste, pa je počeo da nastupa sa raznim orkestrima.

Prve pesme objavio je u novembru 1965. godine, a od tada do danas snimio je više od 20 albuma i 30 singlova. Održao je brojne koncerte širom bivše Jugoslavije, ali i Evrope, Amerike, Kanade i Australije.

Nastupao je na brojnim festivalima poput „Beogradskog sabora“, „Pesme leta“, „Hit parade“ i drugih, gde je osvajao prestižne nagrade. Povodom 60 godina Radio Televizije Srbije (RTS) uručena mu je nagrada Zlatni mikrofon za doprinos muzici i uspešnu karijeru.

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike