Poznati potreseni zbog zemljotresa u Petrinji: Ježim se od glave do pete, neka vam je Bog u pomoći (FOTO)

29.12.2020

14:39 >> 18:02

0

Epicentar je bio kod Petrinje, a magnituda je bila čak 6,3 stepena Rihterove skale

Poznati potreseni zbog zemljotresa u Petrinji: Ježim se od glave do pete, neka vam je Bog u pomoći (FOTO)
Copyright Anastasija Ražnatović, Ana Bekuta, Kaja Ostojić Antonio Ahel/ATAImages

Centralna Hrvatska ponovo se zatresla danas oko podneva, tačnije u 12.20. Epicentar zemljotresa je bio kod Petrinje, a magnituda je bila čak 6,3 stepena Rihterove skale.

Pročitajte još:

Ovo je, inače, drugi snažni zemljotres, koji je pogodio Zagreb ove godine. Prvi se dogodio 22. marta, a potom je usledilo više manjih udara.

Poznate ličnosti u Srbiji oglasile su se odmah putem društvenih mreža i izrazile veliku brigu za svoje tamošnje kolege, kao i zemlju uopšte, potresene događajem koji je za sobom ostavio strašne ruševine posle 20 sekundi ,,drmanja”.

– Čitam da je u Petrinji poginulo dete. Bože, ovo je stravično i strašno. Komšije, čuvajte se, šaljem podršku, zagrljaje, molitvu… – poručila je Ana Bekuta na Instagramu.

– Ovo je strašno – složila se sa njom mlađa koleginica Anastasija Ražnatović.

Anastasija Ražnatović Instagram screenshot

– Ježim se od glave do pete. Neka vam je Gospod u pomoći. Molim se za Petrinju – potpisala je svoju objavu ona.

Kaja Ostojić Instagram screenshot

– Evo, mi smo u bademantilima, papučama, a vi, kako ste, jeste li osetili? – oglasila se Kaja u okviru storija na pomenutoj društvenoj mreži, nakon što je izletela iz kuće u park usled zemljotresa, koji ju je uplašio.

Ivana Banfić, koja sa suprugom i sinom živi u Staroj Drenčini, nedaleko od Petrinje, koju je danas danas pogodio razorni zemljotres, oglasila se pa otkrila kakva je sada situacija, te je istakla da je veoma uplašena, piše ,,Kurir”. Naglasila je da su svi dobro, ali da je za porodicu ovo bilo najstrašnije iskustvo.

– Dragi svi koji pokušavate da me dobijete telefonom, mi smo svi dobro, živi i u komadu. Epicentar je bio 3 kilometra od nas. Ovo je najstrašnije iskustvo u životu… Popadali su nam crepovi s krova, sve se urušilo, u kući nisam još bila, jer sam u užasnom strahu. Sedim sa detetom i mužem u kombiju. Ljudi u Sisku su svi na ulicama, voze ranjene komšije u autima i gepeku, jer hitne pomoći ne stižu doći po sve… Popraviće se sve, ali život nećemo vratiti ako ga izgubimo. Ostaje nam da verujemo da će sve biti dobro… To je jedino što možemo – poručila je Ivana.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike