Marijana Mićić posle sporne izjave o silovanju: Da je moj stav da napadam žrtve i branim nasilnike, razumela bih ovakve reakcije!

15.04.2021

12:31 >> 13:29

0

Glumica i voditeljka naišla je na brojne osude zbog čega je, prema njenim rečima, dobila veliku potrebu da se oglasi sada i više nikad

Marijana Mićić posle sporne izjave o silovanju: Da je moj stav da napadam žrtve i branim nasilnike, razumela bih ovakve reakcije!
Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Marijana Mićić gostujući u „Amidži šouu” mnoge je iznenadila izjavom na temu silovanja. Naišla je na brojne osude javnosti, posebno na društvenoj mreži Tviter, zbog čega je osetila potrebu „da se oglasi jednom i više nikad”, zgranuta reakcijom javnosti.

– Imam veliku potrebu da se oglasim sada i nikada više povodom moje sporne izjave. Puni mržnje i agresije zarad „trenda”, senzacije i lajkova izvrću se moje reči i menja ceo kontekst onoga što sam rekla. Zbog te rečenice svaka moja sledeća reč je dobila drugačije i netačno značenje – počela je Marijana na svom Instagramu, pa nastavila: „Da li ti ja ličim na nekoga ko je nekada mogao da bude zlostavljan i silovan?”. Rečenica koja je isključivo bila šala na račun mene, mog karaktera i temperamenta. Nikada na račun bilo koje žrtve. I da, žao mi je ako sam tom izjavom bilo koga povredila. I odmah zatim nastavila Osuđujem svaki vid nasilja i svaku vrstu agresije, verbalnu, fizičku kako god. Ako neka devojka, žena izađe i kaže ja sigurno neću reći ona laže – krenula je u nabrajanje Marijana.

Zatim, dotakla se iznova i svoje profesije.

– „Naš glumački posao jako je pipav, ne znaš da li je stvarno, da li je zarad uloge, da li je uloga, da li je gluma”. Ako nije dovoljno jasno, kada imamo partnera na sceni, setu, gde god, ne znam da li bi malo da nas ‘pipne’ zato što uloga to zahteva ili bi ipak malo da nas pipne privatno. Da, malo nam je profesija takva! „I kažu odmah. Ne kao teramo ih da kazu odmah, nego dobro je pričati upravo zato da bi devojčice koje to gledaju kod kuće…”. Neko je nastavio : „Bile hrabre, prepoznaju šta je nasilje, zato je dobro pričati o tome”. Citirala sam sve. Odslušala pet puta razgovor u celosti i razmišljam da li da se izvinim ako sam bilo koga povredila ili da vam opet kažem: „Sram vas bilo sve vas koji ste jedva dočekali pogrešno slovo ili nedovršenu rečenicu pa da me razapnete”.

Mićićeva je naglasila da je neko ko ne trpi nepravdu, kao i nasilje i da je uvek spremna „da istera pravdu, makar je to i skupo koštalo”.

– Nikada nisam širila nasilje i mrznju. Ako mislim nešto lepo, javno kažem, ako ne mislim prećutim. Na ovu temu ipak nisam ćutala, još u januaru, među prvima sam se javno oglasila, osudila nasilje i podržala devojke. Mišljenje i stav se nisu promenili do dana današnjeg. Mogu da se izvinim svakoj ženi ako se loše osetila zbog nečega što sam rekla, ali svako ko me poznaje zna koliko ne trpim nasilje, koliko ne trpim nepravdu, da sam spremna da isteram pravdu makar me to skupo koštalo i da sam uvek, ali uvek na strani slabijih, a to su žene. Da je moj stav da napadam žrtve i branim nasilnike razumela bih ovakve reakcije, ali moraću da vas razočaram, nije – poručila je u svojoj opširnoj objavi.

Pročitajte još:

Sporna izjava

– Malopre je u pozorište došla ekipa iz „Premijere” i pitali su baš za to. Pitanje je bilo: „Da li si ti nekada imala takvu situaciju?”, ja sam samo odgovorila: „Da li ti ja ličim na nekog ko je nekada mogao da bude zlostavljan na bilo koji način?”. Devojka se povukla i rekla: „Ne”, rekoh – „E, to”. Pogotovo naš glumački posao, jako je pipavo. Ne znaš da li je stvarno, da li je zarad uloge, da li je uloga, da li glumi. Sve je nekako… baš si u zbunu – izjavila je Marijana u „Amidžiju”.

– Silovanje kao silovanje se zna valjda šta je. Je li tako? – nadovezao se bio voditelj.

– Ja nisam čula da je ijedna devojka od njih, stvarno me ispravite ako grešim, da li je iko rekao: „Da, on je mene prebio, vezao i silovao”. Ne znam. Nisam to čula da se to desilo – dodala je ona, nakon čega je usledila lavina komentara, pre svega na Tviteru.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike