Silovanje je zločin! Voditeljke ustale za Milenu: Nijedna žena ne sme da živi u strahu, drhti pred „jakim muškarcima”, a koliko li ih je… (FOTO)

17.01.2021

14:31

0

Autor: Milica Gudžulić

Marijana Mićić, Ana Mihajlovski, Sanja Marinković, Dušica Jakovljević... Nijedna nije ostala imuna na srahotu koju je mlada glumica priznala da je doživela

Milena Radulović, Sanja Marinković, Ana Mihajlovski ATAImages/Antonio Ahel

Poznate voditeljke pružile su veliku podršku glumici Mileni Radulović, koja je hrabro istupila i javno progovorila o zlostavljanju koje je doživela od strane Mike Aleksića. Aleksić, poznati vlasnik škole glume, ju je, rekla je „Blicu”, napastvovao kada je imala tek 17 godina, a neke devojke koje su ustale i zajedno sa njom rešile da zaustave mračni krug sek*ualnog zlostavljanja i pedofilije i sada su maloletne.

– Nijedna žena ne sme da živi u strahu. Nijedna žena ne sme da drhti pred „jakim muškarcima” koji neguju svoj autoritet hraneći se ženinim slabostima. Drage dame, mačujte se sa svojim strahovima i pobedite! – pružila je Mileni podršku Sanja Marinković, pa nastavila:

– Kao žena, majka i autor emisije koja se bavi temama koje čine život svih nas, imam emotivnu i ljudsku potrebu, ali i društvenu odgovornost da naglasim… Silovanje je zločin i krivično delo protiv dostojanstva ličnosti i morala. Želim da vas podsetim da se sek*ualnim zlostavljanjem ugrožava ili narušava fizički, psihički i polni integritet deteta. Svaki oblik silovanja je povreda jednog od osnovnih ljudskih prava, a to je pravo na život, opstanak i razvoj.

– Vrti mi se u glavi i prevrće mi se stomak od ove vesti. Kao živo biće, žena i majka osećam neopisiv bes, ali se ujedno pitam koliko je ovakvih monstruma koji koriste svoj položaj kako bi zlostavljali žene na razne načine. Koliko je ženskih osoba koje baš sada sede u svojoj sobi sa osećajem kivice, sramote, traume, dok iznova postavljaju sebi pitanje da li su i čime izazvale nasrtaje, pozive, sek*ualno uznemiravanje od osoba sa više pozicije… Koliko ih se svakodnevno pita šta će da se desi ako kažu kroz kakav horor su prošle. Da li će i one jednog dana skupiti hrabrost da izađu iz pakla traume i javno kažu imena monstruma. Koliko njih živi sa sramotom, kivicom i traumom već godinama, decenijama… Koliko li ih je… – poručila je u okviru svojih storija Ana Mihajlovski.

Sanja Marinković Instagram screenshot

– Jedna od najdivnijih devojčica odrasla je u divnu uspešnu mladu ženu. Nedavno, pričala sam o tome kako lepšu devojku nisam videla, kako pleni… Milena je primer za to kako ne možete da naslutite nečiju borbu, nečije traume, boli, jer sija, uvek! Jer je uspešna, jer ima to bozanstveno držanje, jer nas sve obasja svojim osmehom gde god se pojavi… I onda – šamar realnosti… Iza mnogih osmeha kriju se priče za koje ne znate. Najnasmejaniji su svoj osmeh teško zadržali, zato on sija više od svih drugih. Bravo, hrabra devojko, bravo u ime svih žena koje ne smeju da govore… – glasi poruka Dušice Jakovljević, na istoj društvenoj mreži.

Dušica Jakovljević Instagram screenshot

– Horor! Naježim se kad pomislim da sam kao neko ko je tu školu pohađao, mnogoj deci tu istu školu sa oduševljenjem preporučivala! Ogromna podrška devojkama – napisala je Marijana Mićić u samom jeku drame.

Marijana Mićić Instagram screenshot

Marija Kilibarta znakovima uzvika ispratila je jedan od tvitova, na trenutnu strašnu temu.

– U velikom broju slučajeva, predatori nesmetano vode svoje heteroseksualne živote, a pedofilija je za njih sport. I njih zanimaju deca, ne samo devojčice, nego deca. Oni se hrane dečijim strahom, nevinošću, nesnađenošću, zato i idu za njima – glasi tvit, s kojim je Kilibarda očito slaže.

Miroslav Mika Aleksić, poznati vlasnik škole glume, priveden je u stanicu policije nakon optužbi glumice Milene Radulović i još nekoliko devojaka, da ih je silovao i sek*ualno uznemiravao. Brojne poznate ličnosti mladoj glumici pružile su podršku, šokirane čitavom pričom.

– Posle teške unutrašnje borbe, neke hrabre devojke i ja rešile smo da stanemo na put mračnom krugu zlostavljanja. Nećemo odustati – napisala je Milena Radulović na svom Instagram nalogu, na šta nema ko nije odreagovao.

Pročitajte još:

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti