Od ljubavnih problema do hita: Tajna pesme „Jedan Saša iz voza" koju je Đorđe Balašević napisao Bilji Krstić

20.04.2021

09:15 >> 03:53

0

Autor: M. Gudžulić

To je, priča muzičarka, učinio s namerom da je oraspoloži - kako je priznala, nikada neće moći da zaboravi tu njegovu fenomenalnu energiju i zaraznu rados

Od ljubavnih problema do hita: Tajna pesme „Jedan Saša iz voza" koju je Đorđe Balašević napisao Bilji Krstić
Bilja Krstić ATAImages/Antonio Ahel

Muzičarka koja je sarađivala s Balaševićem i njegova kuma, Biljana Krstić, otvorila je dušu i prisetila se zajedničkih trenutaka s njim, druženja, pa i nastajanja jedne pesme koja je, malo ko zna, bila – samo za nju. Ona priznaje da su joj najlepši dani mladosti prošli upravo s Đoletom.

– Lepo smo se družili četiri godine do ’81. Delili smo muziku i scenu i te neke najlepše trenutke. Nikada neću zaboraviti tu njegovu fenomenalnu energiju i zaraznu radost – počela je Bilja, setivši se kako je voleo obavezno da da i duhovitu ocenu muzičara, nakon koncerta.

I ona je često bila ocenjivana.

 

– Od njega sam naučila mnogo. Naučila sam da steknem taj neki svoj mir… Sekirala sam se, ali sam uz njega uspela da se pomirim sama sa sobom. Ne možete malo toga da naučite od njega o životu, ljubavi… – nabrajala je u „Jutru”, pa nastavila: Retko ko je kao on umeo da pretoči tu emociju u pesme. On je meni posvetio i jednu autobiografsku pesmu. „Jedan Saša iz voza”. U to vreme imala sam momka Sašu i kada sam imala neke ljubavne probleme, da bi me oraspoložeo, on mi je napravio tu pesmu – otkrila je.

– Specijalnim nitima je umeo sve nas da očara. Dešavalo se da se i ja neretko okrenem i tapšem mu kao da sam u publici – zaključila je Bilja Krstić.

Bilja Krstić ,,Jutro” screensot

Pročitajte još:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti