Nakon što je Adil čestitao Svetski dan Roma, Đulkica odbrusila: Uvek ima pametnjakovića koji bolje znaju od nas šta smo!

21.04.2021

07:15 >> 22:22

0

Ćerka preminulog pevača Sinana Sakića zamerila je Maksutoviću što je njenog oca deklarisao kao Roma

Nakon što je Adil čestitao Svetski dan Roma, Đulkica odbrusila: Uvek ima pametnjakovića koji bolje znaju od nas šta smo!
Copyright Antonio Ahel/ATAImages/Printscreen Instagram/djulkica

Pevač Adil Maksutović je putem društvene mreže Instagram čestitao Svetski dan Roma i tom prilikom deklarisao Sinana Sakića kao Roma, što je Đulkici Sakić Amzić, ćerki legendarnog pevača zasmetalo, te je rešila da razjasni čitavoj javnosti da on nije pripadnik romske nacionalnosti.

Maksutović se putem društvene mreže opravdao govoreći da nije imao nameru da uvredi Đulkicu i njenu porodicu, a ćerka preminulog pevača je u razgovoru za 24sedam priznala da poštuje svačije mišljenje, a potom i objasnila da je istraživala genetsko stablo Sakića i da u njihovoj lozi nema nijednog Roma.

– Draga Đulkice, nacionalnost nije isto što i veroispovest. Naciju određuje genetika, mentalitet, tradicija, fizionomija i na kraju subjektivni osećaj pripadanja nekom narodu. Ni Džej nije govorio romski jezik, ali u njegovoj porodici se održao duh i tradicija najveselijeg i najmuzikalnijeg naroda, čega se on nikad nije odrekao – napisao je pevač na Instagramu, a onda je usledilo i pojašnjenje pevačeve ćerke.

– To što mi je zasmetalo jeste da ga je on deklarisao kao Roma. Opšte poznato je da se nikada nismo izjašnjavali po tom pitanju, jer nam zaista nije važno ko šta misli. Ali u ovom slučaju je to neko ko nas poznaje. Na osnovu boje kože se ne zaključuje da li je neko Rom ili Pakistanac! Prosto sam htela jednom i za svagda da to ispravim. E, sad, tu naravno uvek ima maloumnika i pametnjakovića koji, šta više, bolje znaju od nas šta smo. Rome delite na pravoslavce i muslimane, jer se oni izjašnjavaju kako oni žele. Ali kod nas toga nema. Islam je naša pripadnost, to jest mi smo muslimani. Starosedeoci Loznice. Već 1600. godine Loznica postaje čisto muslimansko naselje sa 55 kuća. U tom periodu Loznica i Jadar ušli su u sastav Zvorničkog sandžaka sa sedištem u Zvorniku, a Zvornički sandžak je ulazio u sastav Bosanskog pašaluka. U tih 55 kuća su bili takođe i Sakići, Šaulić i i tako dalje. Mene je to zanimalo pre 20 godina, jer sam zaista želela da otkrijem to naše genetsko stablo. I otkrila sam. Mi nemamo niti jednog Roma u svojoj lozi! Moj tata je za 40 godina svoje karijere prvi put kod Marića u emsiji to i otkrio.

Đulkica ističe da se ne stidi svog porekla, ali kako kaže, nije mogla da ostane uzdržana nakon što je Adil deklarisao njenog oca kao Roma.

– Mislim, Adil je naveo za primer Džeja. Smešno! Čovek je kod nas u kući proveo toliko vremena i milion puta nam je rekao da je Rom! Naravno da se nije odrekao svoje vere! Ali moj tata ne može da se odrekne onoga što mu nikada nije pripadalo! Prosto nema potrebe da to izgleda kao da se mi stidimo, jer nas iskreno boli uvo! Niti me Adil hrani, niti njegovo mišljenje, ali prosto je ružno, jer nas poznaje – izjavila je Đulkica za 24sedam.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike