Proslavio je hit "Bela, ćao": Preminula italijanska pevačica Milva

25.04.2021

09:20

0

Maria Ilva Bjokati bila je prepoznatljiva po neverovatnom glasu i bujnoj crvenoj kosi

Proslavio je hit "Bela, ćao": Preminula italijanska pevačica Milva
Copyright Profimedia

Italijanska pevačica i glumica Maria Ilva Bjokati, poznatija kao Milva, umrla je u petak u Milanu u 82. godini nakon duže bolesti.

Milva je bila poznata po velikom vokalnom rasponu, a njen imidž krasila je bujna crvena kosa.

– Milva je bila jedna od najpoznatijih izvođačica italijanskih pesama i šansona, a njen glas nije nikoga ostavljao ravnodušnim i izazivao je duboke emocije među raznim generacijama. Ova velika Italijanka postigla je veliki uspeh i na međunarodnim nastupima – rekao je ministar kulture Dario Franćeskini.

Život joj je bio obeležen brojnim kontroverzama, a njen talenat su prepoznali u Latinskoj Americi, Španiji, Nemačkoj i Francuskoj, gde su je upoređivali s Edit Pjaf.

Maria je rođena 1939. godine u primorskom gradiću Goru kao ćerka krojačice i ribara. Kad je otac upao u finansijske poteškoće, morala je rano da počne da zarađuje za život. Preselila se u Bolonju, prijavila na pevačko takmičenje i usavršila se u pevanju i glumi. Njeni sugrađani od milja su je prozvali “la Rossa” zbog boje kose.

Milva je izvodila neke od najvećih italijanskih muzičkih hitova šezdesetih i sedamdesetih godina, a njen najveći hit poznat u celom svetu je “Bela, ćao”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike