Sećanje na Aleksandra Banjca: Svojevremeno je boravio u „Brankovom kolu", a žena Jelena bila mu je večita muza (FOTO)

28.04.2021

10:53 >> 10:59

0

Svoju mladost je proveo upravo u ovom srednjoškolskom domu, otkriva dugogodišnja prijateljica i saradnica, pevačica Tijana Bogićević

Sećanje na Aleksandra Banjca: Svojevremeno je boravio u „Brankovom kolu", a žena Jelena bila mu je večita muza (FOTO)
Copyright Tijana Bogićević ATAImages/Antonio Ahel

Tijana Bogićević, pevačica, dugogodišnja prijateljica i saradnica pokojnog kompozitora i klavijaturiste, potresena vešću o njegovoj smrti otkrila je putem društvene mreže Instagram, između ostalog, nepoznate detalje iz njegovog života. Aleksandra Banjca upoznala je, seća se, veoma mlada. On je, objašnjava, „jedan od glavnih krivaca što je od samog starta karijere navikla na najbolju svirku i što je težila ka tome da bude najbolja što može biti”. Mladost je, piše dalje „Blic”, proveo u srednjoškolskom domu „Brankovo kolo”, a prema Tijaninim rečima – važio je za velikog hedonistu, šmekera, džentlmena, kao i dobrog prijatelja. Banjac je preminuo iznenada, u 45, a vest o njegovoj smrti javnosti su saopštile njegove kolege, upućujući mu poslednje zbogom putem društvenih mreža.

– Bakija sam upoznala kada sam imala 10 godina. Sticajem nekih (davno zaboravljenih) okolnosti, mene su doveli da otpevam pesmu „Let the sunshine” iz mjuzikla „Kosa” na priredbi u domu. Baki je tada imao 16 godina i živeo je u domu. Verovatno im je bio dežurni muzičar na svim priredbama, kao što to obično biva… Tog dana je bio zadužen da prati neku klinku koja se drznula da peva tako zahtevnu pesmu – pisala je Tijana.

Inače, Aleksandar Banjac bio je u srećnom braku sa suprugom Jelenom, sa kojom je dobio ćerku Anu i sina Dušana. Svaki slobodan trenutak je provodio sa njima i uživao, pa često i delio najupečatljivije putem društvenih mreža.

– Porodica mu je bila sve. Jelena, kao večita muza i inspiracija, Ana – koja se rodila otprilike kada smo počeli da sviramo zajedno, to je bila fešta i, Dule koji je na najbolji način kompletirao Banjce. Toliko je bio ponosan na svoju porodicu – nastavila je pevačica u svojoj objavi.

– Baki moj, videćemo se na kraju opet. Živećeš kroz nas i čuvaćemo te od zaborava. I kad se opet sretnemo, zasviraćemo „At last”, samo za našu dušu… Volim te – zaključila je svoju emotivnu objavu Bogićevićeva.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike