Tajna iz prošlosti Đorđa Marjanovića: O velikom prijateljstvu s Ruskinjom, koje je počelo na nesvakidašnji način

15.05.2021

16:38

0

Na koncertu u Rostovu na Donu, prišla mu je seda žena i od njega zatražila pomoć, a on se, po povratku u domovinu, svim silama potrudio da održi datu reč.

Tajna iz prošlosti Đorđa Marjanovića: O velikom prijateljstvu s Ruskinjom, koje je počelo na nesvakidašnji način
Copyright Printscreen/Youtube

Krajem proteklog okrobra, na društvenoj mreži Tviter „kružio” je tekst koji opisuje jedan, do tada, malo poznat događaj iz prošlosti čuvenog Đorđa Marjanovića, koji je tada proslavljao 89. rođendan. Tom prilikom, ispričana je priča o prijateljstvu muzičke zvezde i jedne Ruskinje, koje je počelo na krajnje nesvakidašnji način.

– Na koncertu u Rostovu na Donu, Đorđu Marjanoviću prišla je seda žena i rekla: „Moj sin, Petar Perebejnov, poginuo je sa 18 godina oslobađajući Beograd. Pomozite mi da nađem njegov grob”. Davši reč, Đorđe je po povratku u domovinu, dugo išao po beogradskim grobljima, dok najzad nije na ploči video ime, s kojim se još malo pa srodio – piše na početku teksta.

– I skoro 30 godina posle rata, Jekaterina Semjonovna Perebejnova dobila je pismo – na fotografiji, Đorđe Marjanović sa buketom cveća, na grobu njenog Peće. Na poleđini natpis: „Draga majčice, smatrajte me svojim sinom”. Njihovo prijateljstvo nastavilo se sve do smrti ove jednostavne ruske žene. Ali Đorđe sve do sada posećuje grob njenog sina i pali sveće – dalje se napominje u tekstu, koji je bila podelila jedna korisnica pomenute društvene mreže.

Đorđe Marjanović preminuo je danas, 15. maja, od posledica koronavirusa, prenose mediji. Poslednjih dana, bio je na respiratoru, dok su se lekari svim silama trudili da ga održe u životu. Na veliku žalost, izgubio je bitku sa koronom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike