Tvrdio je da nemam šarma: Biković o početku saradnje sa Bjelogrlićem

17.05.2021

13:36 >> 16:24

0

Autor: D. Božović

Miloš i Dragan su najpre počeli da sarađuju na setu filma Montevideo, Bog te video, a nakon toga su imali priliku da zaigraju i u Južnom vetru

Tvrdio je da nemam šarma: Biković o početku saradnje sa Bjelogrlićem
Copyright Antonio Ahel/ATAImages.

Glumac Miloš Biković je svojim ulogama i uspehom, postavio velike standarde na glumačkoj sceni. Veliku popularnost postigao ulogom Tirketa u filmu “Montevideo, Bog te video”, reditelja Dragana Bjelogrlića, a sada se prisetio početka saradnje sa Bjelom.

Ovo angažovanje mu je donelo veliku slavu, a kako kaže, Biković se trudio da odgovori na sve Bjelogrlićeve zahteve, iako mu to baš nije bilo lako. Štaviše, od kolege na početku nije dobijao pozitivne komentare, te je moramo mnogo da radi na sebi i na ulozi koja mu je poverena.

Antonio Ahel/ATAImages

– Prvo mi je Dragan rekao: “Ili si Tirke ili niko, ne mogu da ti dam neku treću ulogu”. Time me je stimulisao da se potrudim. Rekao mi je: “Ti si meni glumački ok, malo si mi visok, malo si mi lep, ja sam Tirketa zamišljao onako šarmantnog, ali ružnjikavog”, posle je još i tvrdio da nemam šarma i da je najveći problem: “Ne znaš da igraš fudbal”. I onda sam ja, osim treninga koji smo imali svi kolektivno, imao i sam treninge, sam sa loptom, a i individualne sa trenerom – ispričao je Biković u emisiji “Šta sam tebi i ko sam sebi”.

Bez dlake na jeziku, Biković se osvrnuo i na kvalitete koje Bjelogrlića izdvajaju od drugih reditelja.

– Dragan mnogo obraća pažnju na glumce i ono što se dešava unutar njih. Ne bavi se nekim rediteljskim ambicijama, nego, jednostavno, trudi se da iz glumca izvuče neku istinu i zna da se ono što je najzanimljivije u filmu dešava unutar samog čoveka. Film je pravljen od čoveka za čoveka. Mislim da je to njegov najveći rediteljski kvalitet – ispričao je Biković u pomenutoj emisiji.

Stefan Tomasevic/ATAImages.

Podsetimo, njihova saradnja se nakon pomenutog filma nastavila i u “Južnom vetru”, a po svemu sudeći, Biković i te kako ceni Bjelogrlićevo mišljenje.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike