Niko iz regiona nije prošao dalje! Završeno prvo polufinale takmičenja za „Pesmu Evrovizije" (VIDEO)

18.05.2021

19:35 >> 22:59

0

Dankan Lorens, koji je i doneo trofej u Holandiju, izvođenjem svog singla Feel something otvorio je ovo, dugo očekivano muzičko veče

Niko iz regiona nije prošao dalje! Završeno prvo polufinale takmičenja za „Pesmu Evrovizije" (VIDEO)
Copyright Pesma Evrovizije printscreen RTS

Na samom kraju prve polufinalne večeri takmičenja za „Pesmu Evrovizije” od 16, izabrano je 10 predstavnika, koji će nastaviti borbu za trofej. U finale, prošle su sledeće zemlje: Norveška, Izrael, Rusija, Azerbejdžan, Malta, Litvanija, Kipar, Švedska, Belgija i Ukrajina.

Evrovizija, printscreen RTS

Evrovizija, printscreen RTS

Inače, prvo polufinale takmičenja za „Pesmu Evrovizije” počelo je izvedbom pobednika iz 2019, Dankana Lorensa, koji je i doneo trofej u Holandiju te godine. On se latio mikrofona, pa zapevao svoj singl „Feel something”, a zatim – počeli su i nastupi 16 takmičara, od kojih je u veliko finale prošlo 10.

Dankan Lorens printscreen RTS

Posle prošlogodišnjeg otkazivanja zbog pandemije, pravi spektakl odviće se u roterdamskoj „Ahoj“ areni – uz strogo poštovanje mera.

„Evrovizija” 2021. se, inače, održava pod sloganom „Otvori se” (Open up), a Vlada Holandije je odobrila da se takmičenje održi uz ograničen broj gledalaca i uz strogo poštovanje mera koje će osigurati zdravstvenu bezbednost kako fanova, tako i takmičara, njihovih timova, novinara, te organizatora.

Za prolaz u finale, večeras će se na sceni naći sledećih 16 zemalja: Litvanija, Slovenija, Rusija, Švedska, Severna Makedonija, Irska, Kipar, Norveška, Hrvatska, Belgija, Izrael, Rumunija, Azerbejdžan, Ukrajina i Malta. Voditelji programa su televizijsko lice Šantal Janzen, voditelj i pevač Jan Smit, dvostruka holandska evrovizijska predstavnica (1998. i 2007. godine) Edsilija Rombli i Jutjub zvezda Niki de Jager.

Prenos prvog polufinala možete pratiti ovde:

– Možda ćemo već večeras čuti pesmu koja će pobediti na „Evroviziji”, ko zna? Obožavam „Evroviziju” zbog ovakvog spektakla kakvog nigde nema – rekla je Niki na samom početku programa.

Inače, Jutjuberka i voditeljka protekle godine privukla je ogromnu pažnju javnosti pošto je u okviru snimka na pomenutoj platformi koja ju je i proslavila, priznala svoju najveću tajnu – da je transrodna.

– Rešila sam da preduzmem kontrolu nad situacijom i sama to objavim. To je nešto što sam oduvek želela da podelim sa vama, ali kada za to budem spremna. Osobe koje su me ucenile oduzele su to od mene – rekla je ona tada, koja i više od decenije vodi kanal posvećen šminkanju.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike