Italijani tvrde da je numera „Loco, Loco” grupe „Hurricane” plagijat

22.05.2021

12:25 >> 12:39

0

Autor: D. Božović

Fanovi italijanskog pevača neprestano komentarišu kako je stih ram ba ba bam zapravo zaštitni znak muzičara konkurentske zemlje

Italijani tvrde da je numera „Loco, Loco” grupe „Hurricane” plagijat
Copyright Hurricane Profimedia

Predstavnice Srbije za „Pesmu Evrovizije”, članice grupe „Hurricane” suočile su se optužbama da je numera „Loco Loco” plagijat i da je ukradena od Italijana. Međutim, istina je sasvim drugačija.

Naime, fanovi italijanskog muzičara Luke Marcana, u komentarima ispod objava koji se tiču grupe „Hurricane” ne prestaju da postavljaju linkove njegove pesme „Loca”, tvrdeći da su ga srpske predstavnice izvršile krađu. Međutim, ono u šta nisu upućeni i što je zapravo prava istina jeste da je numera „Loco, loco” izašla mnogo pre numere Loca koju peva italijanski pevač „Aka 7even”.

Hurricane Profimedia

Numera predstavnika Italije, ugladala je svetlost dana u u aprilu ove godine, dok su „Hurricane” objavile svoju pesmu još početkom marta, što će reći da su optužbe fanova neosnovane. Iako obe pesme imaju dobro prepoznatljiv stih„ram-ba-ba-bam” i „loco” (u njegovoj verziji “loca”), drugih sličnosti nema. No uprkos svemu, obožavatelji Italijana tvrde da je „ram-ba-ba-pam” Lukin zaštitni znak.

Poslušajte i sami ove dve numere, pa donesite zaključak.

Podsetimo,  Sanja VučićKsenija Knežević i Ivana Nikolić će večeras braniti boje naše zemlje, a pred večerašnji nastup izjavile su da uzbuđenje raste, ali da treme još uvek nema.

– Presrećne smo što smo prošle u finale. Ostvarila nam se ogromna želja. Jedva čekamo. Komentari su sjajni, publika i fanovi su oduševljeni, tako da smo prezadovoljne. Značila nam je veoma podrška našeg kompozitora, Nemanje Antonića, kao i saradnika na pesmi, Darka Dimitrova, koji su bili sa nama u green room-u i bodrili nas – pričaju „Uraganke”, kojima u Roterdamu društvo pravi i za sada jedina pobednica iz Srbije, pevačica Marija Šerifović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike