Neda Ukraden nastupala na Evroviziji pre 40 godina: Malo ko bi je prepoznao! (VIDEO)

26.05.2021

19:53 >> 19:55

0

Autor: D. Božović

Pevačica je pokazala veliki talenat, te su je odmah na početku karijere angažovala brojna muzička imena kojima je pevala prateće vokale

Neda Ukraden nastupala na Evroviziji pre 40 godina: Malo ko bi je prepoznao! (VIDEO)
Copyright Neda Ukraden ATAimages/Antonio Ahel

Karijera pevačice Nede Ukraden je na zavidnom nivou, a ono što malo ko zna jeste da je ona na početku svoje karijere pevala prateće vokale mnogim velikim muzičkim zvezdama, pa tako i da je bila deo evrovizijskog takmičenja.

Naime, Ukradenova je pevala prateće vokale Seadu Memiću Vajtu, koji je 1981. godine predstavljao Jugoslaviju na „Pesmi Evrovizije“, kada je osvojio 15. mesto sa pesmom „Lejla”. Tada se na evrovizijskoj sceni pojavio niko drugi, nego Neda. Ona je tada imala 31 godinu i veoma raskošan glas, a svoju nestvarnu lepotu je zadržala i dan-danas.

Osim Nede, Vajta su na sceni pratile Ismeta Dervoz i Jadranka Stojaković, a pevač je sa osmehom na licu prokomentarisao kako je došlo do saradnje sa Ukradenovom.

A.A./ ATAImages

– Pa mi smo se družili, bili smo prijatelji. Mi smo iz jedne produkcije. Sasvim je svejedno ko će biti solo, ko će tamo pevati u bekggraundu i tako dalje. Bilo je i prije sujete, ali mi smo bolje funkcionisali – istakao je poznati muzičar za „Objektiv”.

Podsetimo, Ukradenova je bila deo Beovizije prošle godine kada je dospela do finala, ali ipak joj se nije posrećilo, te nije otišla na Evroviziju, već je to mesto pripalo članicama grupe „Hurricane”.

Kako je Neda izgledala na ovom takmičenju, pogledajte u nastavku.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike