Ulica odiše tišinom! Dvorište Đorđa Balaševića danas izgleda potpuno drugačije (FOTO)

03.06.2021

07:15 >> 10:39

0

Ispred kuće čuvenog kantautora vlada potpuna tišina, a umesto cveća i sveća koje su ranije preplavljivale kapiju, sada je zasađena veštačka trava

Ulica odiše tišinom! Dvorište Đorđa Balaševića danas izgleda potpuno drugačije (FOTO)
Copyright 24sedam/ATA Images

Kantautor Đorđe Balašević izgubio je životnu bitku 19. februara i ostavio neutešne ćerke Jovanu i Jelenu, sina Aleksu i suprugu Oliveru Balašević, ali i mnogobrojne prijatelje, kolege i sugrađane. Ekipa portala 24sedam posetila je čuvenu Cvijićevu ulicu, gde je Đole odrastao i izgradio porodicu, a ono što nas je zateklo ispred dvorišta nakon tri meseca od njegove smrti jeste tišina.

Naime, ispred Balaševićeve kuće zatekli smo samo stočić sa saksijama na kojem su ranije paljene sveće, a sada je tu, na istom mestu, zasađena veštačka trava, a postolje je ofarbano u svetlu nijansu ljubičaste boje.

U nastavku pogledajte fotografije koje su nastale na dan Đoletove sahrane, kada je dvorište bilo ispunjeno cvećem, plišanim zekama i svećama koje su gorele.

24sedam/Goran Sivački

24sedam

Od članova porodice nije bilo ni traga ni glasa, ali ni od sugrađana, niti Đoletovog komšiluka. Ulica je odisala spokojem i tišinom, baš kakav je i bio kantautor.

24sedam

Podsetimo, Novi Sad je dan posle sahrane na Keju žrtava racije priredio „Noć kad je Đole preplivao Dunav”. Duž čitavog zida bile su poslagane bele ruže, u nebo su se puštali lampioni i hor je pevao, a okupljeni su plakali slušajući njegove najveće hitove sa razglasa i pevali uglas „D-moll”, „Život je more”, „Ćaletovu pesmu”, „Regrutesku”, „Svirajte mi, jesen stiže dunjo moja”…

Danas će se u 20 časova obaviti teatarsko predstavljanje knjige „Planeta Dvorište”, kantautorove supruge Olivere Balašević.

Inače, za 24sedam je ranije pričao i prvi Balaševićev komšija, koji je imao samo reči hvale za njega.

– Najbolji je bio. Prvo mi ga je žao kao komšije, jer je bio jako dobar. Nepojmljivo mi je, Novi Sad više neće biti to što je bio sa Đoletom. Izađem na ulicu, sretnemo se, družili smo se. Ali sad, sama pomisao da ga neću sresti… Jako mi je žao. Kao da mi je neko od rodbine umro. Bio je veliki čovek – rekao je za naš portal komšija pokojnog Balaševića.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike