Odlomak “Kako sam počeo da se kockam” iz Lukasove knjige: Zatekli su barsku stolicu zabodenu u ekran aparata!

12.06.2021

11:10 >> 10:59

0

Autor: M. Mitić

Biografija Aleksandra Vuksanovića, koja nosi naziv Ovo sam ja – Sve laži o meni su istinite i sve istine o meni su lažne, ugledala je svetlost dana

Odlomak “Kako sam počeo da se kockam” iz Lukasove knjige: Zatekli su barsku stolicu zabodenu u ekran aparata!
24sedam/Goran Sivački

Pevač Aca Lukas uskoro će objaviti knjigu u čijem pisanju mu je pomogao novinar i autor Vanja Bulić, a koja se sastoji iz zanimljivosti, afera i dogodovština njegovog života, koji je svakako uzbudljiv, u čemu smo svi svedoci.

Pored brojnih intriga iz života, Lukas je u ovom štivu ispričao i kako je upao u kockarski porok.

– Kako sam upao u kocku? Kao klinac mnogo sam čitao. U mojoj kući je postojao kult knjige. Tada su se knjige kupovale na metar. Dodje akviziter na vrata, ubedi kevu, i – eto komplet knjiga Dostojevskog, Ćopića, Šekspira… Već u osnovnoj školi sam pročitao kompetnog Dostojevskog. “Idiot” je vrh! Ali, jedna druga knjiga me dugo držala, mogu slobodno da kažem – u kandžama. To je roman “Kockar”, dobrim delom autobiografska knjiga. Glavni junak Aleksej se stidi zbog kocke, ali ne može da se odupre strasti za rizikom. Ja osećam tu istu strast, ali se ne stidim. Aleksej mi se bio uvukao u glavu. Ne kažem da je on bio inspiracija za kocku, ali sam pre nego što sam ušao u kocku znao psihologiju kockara.

– Počeo sam sa aparatima. Mogao sam satima da sedim i drndam mašinu, da je šutiram ili poljubim.

– Dogovorili smo bili neku utakmicu kod Sedme beogradske gimnazije. Krenuli smo čoporativno sa Karaburme. Zastali smo kod kafane “Topola”, u ulici Patrisa Lumumbe. Na moju sreću, a nesreću ekipe, kafana je imala aparate za igru na sreću, što je blaži izraz za kockanje.

– Samo da povučem dvaput – rekao sam..

– Krećemo – upozorili su me posle izvesnog vremena.

– Samo još dve ruke i stižem – kažem ja čvrsto ubeđen da ću stići na vreme na utakmicu.

Uoči utakmice su shvatili da neću doći, pa me zamenio drugi igrač. Posle utakmice su svratili do “Topole” i zatekli me kod aparata.

– Idemo poslepodne na “Marakanu” – kažu.

– Prođite ovuda, pa idemo zajedno – opet sam kazao samouvereno.

24sedam/Goran Sivački

Posle nekoliko sati, opet su svratili do “Topole”

– Ajte vi. Samo dve ruke i stižem vas – rekao sam, jer “Zvezdine” utakmice ne propuštam.

– Kasnije je kružila ovakva priča: posle “Marakane” svratili su do “Topole”. Mene nisu zatekli, ali su zatekli barsku stolicu zabodenu u ekran aparata i zakačenih sto maraka za nadoknadu štete.

– To je bio tek početak Aleksejevog ulaska u moj mozak, prenosi Hype Tv.

Podsetimo, knjiga Aleksandra Vuksanovića, koja nosi naziv „Ovo sam ja“ – Sve laži o meni su istinite i sve istine o meni su lažne, od juče se nalazi u pretprodaji, dok je njena promocija zakazana za 22. jun.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi