Poznati o Sadikovom slučaju: Na nadležnima je da spreče neprijatelje Srbije da ovde šire svoj otrov!

02.07.2021

09:44 >> 09:48

0

Oko finaliste Zvezda Granda se podigla ogromna prašina, pošto se saznalo da je pevao pesme o klanju Srba

Poznati o Sadikovom slučaju: Na nadležnima je da spreče neprijatelje Srbije da ovde šire svoj otrov!
Copyright ATA Images/Printscreen/Youtube

Sadikova izvedba pesme o klanju Srba po Bratuncu podigla je ogromnu medijsku prašinu u Srbiji proteklih dana. Finalista „Zvezda Granda” zbog ovog poteza našao se na stubu srama, a pojedine poznate ličnosti hrabro su istupile pa javno prokomentarisale ovaj slučaj.

Svetlana Ceca Ražnatović nije znala ko je tačno Hasanović, ali je osudila ovaj postupak, kao veliki protivnik širenja nacionalne mržnje.

– Ne gledam „Zvezde Granda”, ali ne podržavam nasilje ni prema kome, ni prema čemu. Nebitna je rasa, nacionalnost ili veroispovest. Nikad i nisam, niti ću. Svoje obožavam, ali tuđe izuzetno poštujem – istakla je za „Informer” pevačica.

Ljupku Stević, koja je jedva dočekala da se epidemiološka situacija smiri kako bi moglo da se grli i peva, van toga – ništa drugo i ne zanima.

Ceca Ražnatović ATAImages

– Samo treba da pevamo i širimo ljubav. Konačno je prošla korona, treba da se grlimo i ljubimo. Ništa drugo me ne zanima – naglasila je ona, upitana o ovom slučaju.

Ljupka Stević Antonio Ahel/ATAImages

Bora Đorđević, s druge strane, smatra da država treba da zabrani neprijateljima zemlje da ovde zarađuju.

Bora Đorđević ATAImages/Miloš Rafailović

​- Ne znam zašto nisam iznenađen. Mnogo veći problem od tog nesrećnika Sadika jeste ubijanje Srba u Bratuncu od strane Nasera Orića, mnogo veća bruka je sramni Haški tribunal i brojne domaće glumačke poturice… Ti „Sateliti” su samo posledica. Pretpostavljam da je posao državnih organa da spreče deklarisane neprijatelje Srbije da ovde zarađuju i da šire svoj otrov – zaključio je on.

Podsetimo, Sadik Hasanović iz Srebrenika, iz tima Marije Šerifović, koji je u nedavno završenoj sezoni „Zvezda Granda” stigao čak i do finala, navukao je gnev naroda pošto se saznalo da je izvodio pesme o klanju Srba. Takođe, fotografija za koju je ispozirao sa komandantom jedinice Armije BiH Naserom Orićem i pevanje sporne pesme u Kravici na Božić posebno su izazvali salvu negativnih komentara publike.

U izjavi za 24sedam on se, međutim, ogradio od svih dešavanja iz svoje prošlosti.

– Ne, ja imam samo šaljive pesme – rekao je, misleći, kaže, na pesme poput „Crna dvojka”, „Audi”… A na pitanje da li je tačno da se upoznao sa Orićem, on odgovara da to nije istina i da se sa ratnim komandantom tzv. Armije BiH nikad nije slikao.

– Ne, to su neke stvari… Mislim, čuo sam za čoveka, ali ja sa tim ništa nemam – tvrdio je on, dok fotografije s društvenih mreža ipak govore drugačije.

Printscreen/Facebook

Tekst sporne pesme:

Ej, ko na Božić u Kravicu dođe,
Naser Orić – nije Karađorđe.
A kad viđeše sa svih strana puca,
stadoše im u grudima srca.
Ostaviše i Božić i slavu,
samo živu da izvuku glavu.
Ej, ostaviše i Isusa sama
da ga oni pogaze nogama.
A na stolu torte i kolači,
neka jede ko je bio jači.
Džabe što su i tehniku imali,
opet im se Kravica zapali.
Naser svojim borcima govori:
Vi slavite dok Kravica gori.
Nema više gnijezda dušmanskoga
baš na Božić ogrijala boga.
Mjesto popa što sveti vodicu,
došetao Naser u Kravicu.
Ej, šta je ovo Naser borče pita:
„Nemam kome Božić da čestitam!”
Hajmo kući, braćo muslimani,
mi smo ovdje došli nepozvani…

Pokolj u srpskom selu Kravica nadomak Bratunca dogodio se na pravoslavni Božić 7. januara 1993. Muslimanske snage iz Srebrenice ubile su 49 Srba, ranile su 80 srpskih civila i vojnika, a sedam ih je nestalo, od kojih pet nije pronađeno ni nakon 23 godine. Među onima koji se još uvek vode kao nestali na Božić u Kravici su i dve žene.

Produkcija „Granda” oglasila se usred skandala sa finalistom Sadikom Hasanovićem, pa naglsila da „svaki vid pozivanja na nacionalnu i versku mrznju ili na nasilje nije tolerisala, niti će”, bez obzira na to o kome se radi. Od čitave priče, ograđuju se činjenicom da se takmičari biraju isključivo na osnovu talenta i ostalog što čini jednu buduću zvezdu, bez poznavanja njihovih ličnih stavova ili postupaka, posebno u periodu kada je, u ovom slučaju, kandidat iz tima Marije Šerifović bio maloletan i ni na koji način nije bio član njihove muzičke porodice.

Pročitajte još:

– Muzički talent-šou „Zvezde Granda” punih 17 godina, koliko traje, insistira na tome da muzika ne poznaje granice, te nas ne deli po naciji, veri ili boji kože. Shodno tome, kada biramo kandidate za naše takmičenje isključivo se vodimo pevačkim talentom i ostalim kategorijama koje čine jednu buduću zvezdu.

Ono na šta kao produkcija nikako ne možemo da utičemo jesu biografije naših takmičara ili njihovih roditelja, niti o tome možemo imati saznanja, osim onih osnovnih i neopohodnih za samo takmičenje. Napominjemo, da je kroz „Zvezde Granda” do sada prošlo na hiljade kandidata, koji su bili ponos naše produkcije bez obzira na nacionalnu pripadnost.

Međutim, svaki vid bilo kakvog pozivanja na nacionalnu i versku mrznju ili na nasilje nismo i nećemo tolerisati, ma o kome da se radi. Upravo zbog toga, kao i gledalaca svih nacionalnih pripadnosti smatramo da se kao produkcija moramo jasno ograditi od stavova i postupaka Sadika Hasanovica načinjenim u vreme kada je bio maloletan i kada ni na koji način nije bio član naše muzičke porodice – istaknuto je iz produkcije.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike