Anne Marie Ćurčić i Branka Katić o strašnim trenucima: Psihoterapija nam je pomogla u teškim situacijama

05.07.2021

12:47 >> 13:03

0

Novinarka je ispričala kako se nosila s bolom posle samoubistva ćerke Marije, dok je glumica otkrila kako se njena porodica suočila sa depresijom njene majke

Anne Marie Ćurčić i Branka Katić o strašnim trenucima: Psihoterapija nam je pomogla u teškim situacijama
Copyright Anne Marie Ćurčić, Promo

Manekenka Marija Ćurčić izvršila je samoubistvo u svom stanu 2018. godine, što je izazvalo veliki šok u njenoj porodici, a njena majka, novinarka i pokretač inicijative #ZaTebe, Anne Marie Ćurčić, priznala je tek nedavno izašla iz stanja šoka.

Ona je na tribini „Na kafi sa psihologom“, otvoreno govorila o tragediji. Anne Marie je navela da je prošlo dve i po godine otkako je izgubila ćerku koja je preminula od suicida i da nije bilo nikakvih naznaka da će se to dogoditi.

Marija Ćurčić /cocomuffin/Instagram

– Moram da kažem da okolnosti koje dovedu do smrti ne definišu osobu koja je preminula. Ja sam Anne Marie, Marijina mama. Ja nisam mama osobe koja je preminula od suicida. Marija jeste preminula, ali je taj čin ne definiše. Tek nedavno sam izašla iz stanja šoka. Teško mi je i neverovatno šta se dogodilo. I dalje mi je potrebno užasno puno snage da se suočim sa konačnošću koju donosi smrt, a istovremeno imam unutrašnju potrebu da slavim život, da slavim Marijin život, život onih koje volim – istakla je novinarka. Ona je objasnila da je vremenom zahvaljujući porodici i stručnjacima naučila kako da funkcioniše.

Promo

– Zahvaljujući psihoterapiji, kroz razgovor i kroz čitanje odgovarajuće proverene literature, izgrade se određeni mehanizmi za prihvatanje teških činjenica – zaključila je Anne Marie Ćurčić.

Na tribini su govorili i Aleksandar Dimitrijević, klinički psiholog i psihoanalitičar Međunarodnog instituta za psihoanalizu u Berlinu i glumica Branka Katić.

Branka Katć, Promo

Glumica je, takođe, govorila je o depresiji u svojoj porodici.

– Moja mama je pala u depresiju kada sam ja imala deset godina. Nije htela da ide kod psihijatra, mislila je da je to sramota. Moj tata, sa druge strane, nikada nije priznao da mama ima depresiju. Govorio je da je ona to izmislila i da je to sve u njenoj glavi – ispričala je Branka Katić pred punom salom Dorćol Platza i rekla da joj je psihoterapija pomogla da se bolje nosi sa ovom i drugim životnim situacijama.

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike