Priznajem, ne osećam se kao pobednik! Branislav Lečić otvoreno posle odbacivanja prijave za silovanje

13.07.2021

17:51 >> 18:41

0

Autor: M. Gudžulić

U saopštenju za javnost, glumac je istakao da je ovako nešto i očekivao, ali da je velika šteta naneta kako njemu, tako i njegovoj porodici i prijateljima,

Priznajem, ne osećam se kao pobednik! Branislav Lečić otvoreno posle odbacivanja prijave za silovanje
Milan Maričić/ATAImages

Glumac Branislav Lečić, nakon što je Više javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo krivičnu prijavu koju je protiv njega podnela mlađa koleginica Danijela Štajnfeld, u svom saopštenju za javnost ističe da se, iako je ovakav ishod očekivao, uopšte ne oseća kao pobednik.

– Nakon izuzetno teškog perioda, od skoro četiri meseca, primio sam vest kako je tužilaštvo odlučilo da protiv mene ne pokreće postupak povodom iznetih optužbi. Iako sam, budući da nisam kriv, ovakav ishod i očekivao, moram priznati da se ne osećam kao pobednik. Naime, šteta koja je naneta meni, mojoj porodici i prijateljima, nikada i nikako ne može biti nadoknađena – konstatuje Lečić.

Pročitajte još:

Razloge zbog kojih se sve ovo desilo ne razumem

– Takođe, nenadoknadiva šteta naneta je i svim pravim žrtvama nasilja u našoj zemlji i regionu. Nakon ovakvog epiloga imaće još manje smelosti da se za pomoć obrate nadležnim institucijama. Razloge zbog kojih se sve ovo desilo baš meni još uvek ne mogu da razumem, niti mogu da razumem motive onih koji su me osudili pre nego je bilo kakav postupak protiv mene i pokrenut. Iako sam pred policijom i tužilaštvom imao status građanina, a ne optuženog niti čak osumnjičenog, mnogi su požurili da iznesu završnu reč i donesu osuđujuću presudu – objašnjava dalje on.

Zabrinut sam

– Jako sam zabrinut zbog našeg opšteg stanja u društvu. Koristim priliku da pozovem čitavu javnost, a pre svega medije i ostale koji imaju uticaj na javno mnjenje, da ubuduće više pažnje obrate na pretpostavku nevinosti, kao jedno od osnovnih ljudskih prava, a sve kako se više nikome ne bi dogodilo da bude osuđen pre suđenja. Sada mi je potreban odmor i molim medije da to omoguće, kako meni tako i mojoj porodici. Nakon toga, rado ću upoznati javnost sa svojom stranom priče i mojim konkretnim dokazima iz postupka, jer smatram da je to moje pravo i velika obaveza, zbog moje dece, ljudi koji poštuju moje delo, ali i našeg društva uopšte. S poštovanjem, Branislav Lečić – zaključio je on.

Podsećanja radi, Branislav Lečić i Danijela Štajnfeld su u martu ispitani u policiji povodom tvrdnji glumice da ju je stariji kolega silovao 2012. godine. Lečić je odbacio sve optužbe i tvrdio da nije učinio ni pokušao da učini kazneno delo silovanje.

Pročitajte još:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti