"Ranije ste morali da imate talenat da bi vam neko posvetio vreme"! Snežana Đurišić o mladim kolegama: Nemaju strpljenja!

14.06.2024

15:06

0

Pevačica je otkrila i da li joj smeta što mnogi snimaju kavere starih pesama

"Ranije ste morali da imate talenat da bi vam neko posvetio vreme"! Snežana Đurišić o mladim kolegama: Nemaju strpljenja!
Snežana Đurišić - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Snežana Đurišić je dugi niz godina na estradi, pa je imala prilike da u svom poslu vidi mnoge koji su došli i prošli, ali i da iskusi koliko se muzika menja. 

Kako ističe, ranije se znalo ko može da peva, dok danas to nije slučaj.

- Možda će ovo zvučati malo grubo, ali ste ranije morali da imate istaknut talenat, da bi ste uopšte mogli da odete na neku audiciju i da bi vam neko posvetio svoje vreme. Danas to potpuno drugačije izgleda, svima je sve dostupno i sve možete okačiti na internet "o sopstvenoj režiji", što opet dovodi do drugačije vrste percepcije javnosti - svako ko ima internet može da bude i muzički kritičar.

ATAImages/M. P.
Snežana Đurišić

Mnogo mladih pevača danas snima "kavere" starih pesama, a Snežana kaže da u tome ne vidi ništa loše, ali pod jednim uslovom.

- Dokle god je sve uz adekvatan dogovor, ne vidim razlog da bilo šta smeta. Oduvek se to dešavalo, nove generacije imaju i nove pogleda na stare stvari, drugačije doživljavaju muziku i poruke nekog drugog vremena. Svakako bi mi bilo drago da nove generacije cene, uče i istražuju svu muziku, pogotovo tradicionalnu, jer je to osnov i inspiracija svega - priča Đurišićeva.

ATAImages/Antonio Ahel
Snežana Đurišić

Ipak, na kraju pevačica smatra da mlađe generacije nemaju strpljenja i sve žele na gotovo.

- Generacije danas tek treba da dožive strpljenje, čini mi se. Toliko brzo živimo, toliko informacija primamo na dnevnom nivou, hteli ne hteli, da je donekle i jasno zašto je danas sve toliko brzo. Ali da bi potrajalo - mora da se uloži vreme i trud - zaključila je ona za "Informer".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike