Troj Sivan na meti zbog provokativnog nastupa! Pojedinci pozivaju i na „kenselovanje" pevača, a turneja mu je tek počela! (FOTO)

31.05.2024

07:45

0

Na društvenim mrežama vodi se ozbiljna debata

Troj Sivan na meti zbog provokativnog nastupa! Pojedinci pozivaju i na „kenselovanje" pevača, a turneja mu je tek počela! (FOTO)
Troj Sivan - Copyright Profimedia

Australijska zvezda Troj Sivan zbog jednog poteza u Lisabonu trenutno se nalazi na meti i brojnih tviteraša - započevši, naime, turneju „Something to give each other" u ovom gradu „vrućom" scenom tokom izvođenja numere „Got me started", izazvao je more komentara da ga čak „treba i kenselovati jer u publici ima i omladine, o čemu očigledno nije razmišljao".

Sivan je podelio publiku pošto je pevao na kolenima ispred plesača s mikrofonom u sugestivnom položaju. Ubrzo zatim, jedni su pozdravili njegovu provokativnu tačku, ali većina - nikako da je prežali.  

Na „Iksu", nekadašnjem Tviteru, on je i dalje jedna od glavnih tema zbog ovoga.

„Šta je ovo?", „Stvarno je pevao baš u ovom položaju?", „Ovo nam ne treba... Kenselujte ga", „Ima dece u publici" - glasi samo delić rasprave onlajn.

Troj Sivan pokrenulo lavinu komentara, Printscreen Twitter
 

Troj se akonto ovoga još nije i javno oglašavao. On nastavlja svoje putovanje po Evropi, potom Britaniji, pa za kraj i Americi.

Troj Sivan podelio publiku provokativnim scenama usred koncerta, Printscreen Twitter
 

Šta je „kenselovanje"?

Kultura otkazivanja (cancel culture) koja se već kod mnogih prilično odomaćila savremena je forma ostrakizma u kojoj dolazi do zabranjivanja ili brisanja pojedinca, kao i sadržaja koji se iz određenih razloga smatra neprikladnim.

Pojedine poznate ličnosti, primera radi, „kenselovane" su i tako im je onemogućeno da dalje rade i budu nagrađivane za to pošto su bile optužene za maltretiranje, zlostavljanje, nasilnost... U jeku drame vezane za Sivana, fanovi izvođača u priličnom su strahu od toga šta mu sleduje „ukoliko ne povede računa o tome šta plasira na tako velikim događajima".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike