"Pao je i povredio lakat!" Bosančeva kuma je poznata pevačica, a ovako su se upoznali: Spustio mi je slušalicu

28.05.2024

00:19

0

U jednom trenutku su postali i komšije

"Pao je i povredio lakat!" Bosančeva kuma je poznata pevačica, a ovako su se upoznali: Spustio mi je slušalicu
Dragan Stojković Bosanac - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Dragan Stojković Bosanac dugo je na estradnoj sceni, a o njegovom životu se u nekoj meri pisalo.

Harmonikaševa ćerka Aleksandra Stojković Džidža je takođe u muzici, a malo je poznato da je još jedna pevačica veoma bliska sa njim.

Reč je o Nadi Obrić, koja je postala i Bosančeva kuma.

Pevačica veoma dobro poznaje muzičara, a jednom prilikom u intervjuu za 24sedam ispričala i kako je krenula njihova saradnja. Tada se Stojkoviću desio i ozbiljan peh.

ATAImages/ A.A.
Nada Obrić

 

- Živela sam u Sarajevu, a u Beograd sam dolazila samo da snimim ploču i žurila da se vratim nazad, jer sam bila ograničena vremenom. Tada sam radila kao pravnik u opštini u Sarajevu. Uglavnom, ja sam čula za Dragana, govorili su da postoji jedan dečko koji lepo svira u hotelu "Jugoslavija". Pozvala sam ga oko ponoći, jer je takva situacija bila, da ga pitam hoće li da snimi sa mnom ploču. Pošto sam tada bila jedna od najpopularnijih pevačica u Jugoslaviji, on je mislio da ga neko zafrkava i spustio mi je slušalicu - izjavila je Nada i objasnila kako je tekao njihov razgovor.

ATAImages/Antonio Ahel
Dragan Stojković Bosanac

 

 

- Pozovem ponovo i kažem: "Dragane, Nada Obrić ovde, evo i Blagoje Košanin je ovde, da ga čuješ ako želiš", i naravno, došao je sutradan da nastavim snimanje s njim. On je bio presrećan i nije verovao da ga ja zovem. Završili smo snimanje, a u studiju je bila neka sajla pričvršćena za pod i on se spotakao, pao i povredio lakat. Kad su ga ušili u bolnici, rekao je, onako tužno: "Šta da radim kad mi se ne da." Rekla sam mu kako idem za Sarajevo, da mi se javi kad se oporavi i da ćemo nastaviti sa snimanjem. Tako je i bilo, počeli smo saradnju - opisala je Obrićeva, koja izuzetno ceni kuma kao muzičara.

ATAImages/ A.A.
Nada Obrić

 

Imaju razne anegdote, a često su u kontaktu i zbog veoma važnih stvari.

- Seti se on svačega! Ja sam prva kupila kuću na Bežanijskoj kosi, a on u Višnjičkoj banji. Onda sam ga ja „prevela” u moj kraj da budemo komšije. Vežu nas lepe stvari, čujemo se stalno. Bodrio me je, a i ja sam njega zvala kad je on bio bolestan - ispričala je Nada i dodala:

- Otplakala sam kada sam posle operacije ležala u bolnici u Beogradu, a on mi je rekao: "Moja draga, sve što ti treba na ovom svetu je da mogu da ti pomognem, zovi u pola dana ili pola noći. Ako ti nešto znači, ja ću se sad spakovati i doći." Javljao mi se i dok sam bila u Beču.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike